Ministrat e Jashtëm të G7 i bëjnë thirrje Rusisë që të kthejë centralin bërthamor të Zaporozhye nën kontrollin e Ukrainës

Zaporozhye/ Foto EPA-EFE/MINISTRIA E EMERGJENCAVE RUSE

Grupi i Shtatë vendeve të industrializuara dënoi pushtimin nga Rusia të termocentralit bërthamor të Zaporozhye dhe i bëri thirrje Moskës që menjëherë t'i kthejë kontrollin e plotë të centralit në Ukrainë.

Personeli ukrainas që operon fabrikën "duhet të jetë në gjendje të kryejë detyrat e tij pa kërcënime dhe presione. Është kontrolli i vazhdueshëm i Rusisë mbi termocentralin që kërcënon rajonin”, thanë ministrat e jashtëm të G7 në një deklaratë.

"Në këtë kontekst, ne kërkojmë që Rusia t'i kthejë menjëherë kontrollin e plotë pronarit të saj të ligjshëm sovran, Ukrainës, të termocentralit bërthamor të Zaporozhye, si dhe të gjitha objekteve bërthamore brenda kufijve të njohur ndërkombëtarisht të Ukrainës, për të siguruar operacionet e tyre të sigurta." në deklaratë.

Video e ditës