Ministria e Kulturës ndalon fondet për festivalin në Kriva Pallankë për shkak të Atsa Lukas

Instagram
Foto: Instagram

Mjetet buxhetore të destinuara për Shoqatën për aktivitete kulturore dhe artistike “Joy Fest” nga Kriva Pallanka do të ndërpriten, sepse në aplikacionin në Ministrinë e Kulturës janë shënuar edhe interpretues të tjerë, e jo një këngëtar i njohur turbo-folk nga Serbia. njoftoi Ministria e Kulturës.

Kjo ndodh pasi u njoftua se Atsa Lukas vjen në Kriva Pallankë më 28 gusht dhe do të performojë në festival.

“Këtë vit organizatorët e festivalit morën 153.000 denarë nga konkurset vjetore për financimin e projekteve me interes kombëtar në fusha të veçanta dhe aktivitete kulturore për vitin 2022. Mirëpo, për shkak të mosrespektimit të kritereve dhe përfshirjes në program të një këngëtari turbo-folk, nuk do t'i marrin këto mjete”, tha Ministria e Kulturës.

Nga aty shtojnë se kur Ministria e Kulturës shpalli rezultatet e Konkursit në shkurt të këtij viti, sqaroi se prioritet kanë pasur projektet që promovojnë kulturën, veçanërisht artistët vendas.

Ata thonë se Ministria e Kulturës mbështet projekte që janë në funksion të zhvillimit, afirmimit dhe promovimit të kulturës dhe vëmendje e veçantë i kushtohet mbështetjes së projekteve rinore, projekteve të destinuara për fëmijët apo personat me nevoja të veçanta.

"Joy Fest" është pjesë e manifestimit "Vera kulturore Krivopalanka 2022", e cila organizohet nga Komuna e Kriva Pallankës, Muzeu i Qytetit LU dhe Qendra për Kulturë NU, në bashkëpunim me disa shoqata lokale në fushën e kulturës dhe artit, dhe financohet nga Komuna e Kriva Pallankës, Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe mbështetës të tjerë.

 

 

 

 

Video e ditës