Ministri Ljupçoo Nikolovski nesër do të vizitojë Beogradin

Ljupço Nikollovski
Ljupço Nikolovski / Foto: Qeveria e Republikës së Maqedonisë Veriore

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Ljupçoo Nikolovski do të qëndrojë nesër duke vizituar Beogradin.

Siç njofton MIA nga Beogradi, duke cituar një deklaratë të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit të Serbisë, Nikollovski së bashku me homologët e tij shqiptarë Frida Krisca dhe Republika Srpska Boris Pasaliç do të marrin pjesë në hapjen e panairit të tretë ndërkombëtar të frutave. perimeve dhe vreshtarisë ". Agro Beograd”, e cila do të hapet nga ministri serb Branislav Nedimovic.

"Agro Beogradi" do të mbahet në Panairin e Beogradit nga 27 deri më 29 janar dhe do të ketë 500 ekspozues nga Serbia dhe bota dhe pesë delegacione të nivelit të lartë, si dhe tubime të shumta profesionale. Ekspozuesit përfshijnë kompani nga Italia, Spanja, Holanda, Zvicra dhe Gjermania.

Gjatë tre ditëve të aktivitetit do të organizohen konferenca dhe takime profesionale për të diskutuar ndër të tjera për standardet në prodhimin e frutave dhe perimeve, për të ardhmen e prodhimit të manaferrave, transportin e frutave dhe perimeve në kontejnerë frigoriferikë, fondet rrotulluese për financimi, ujitja e saktë, modernizimi i kantinës së verës, prodhimi dhe përpunimi i bimëve mjekësore dhe aromatike në Serbi.

Gjatë Panairit do të organizohen takime të blerësve të huaj dhe serbë me prodhues të frutave dhe perimeve në gjendje të freskët, të ngrirë dhe të përpunuar, si dhe do të prezantohen arritjet më moderne teknike, ku do të prezantohen markat kryesore botërore të traktorëve dhe sistemeve të mekanizimit, ujitjes dhe banakut. , dronë dhe pajisje të tjera moderne.

Burimi: MIA

Video e ditës