Ministrja Petrovska në Bullgari vizitoi pjesëtarët e Armatës që janë pjesë e forcave të NATO-s

Foto: Ministria e Mbrojtjes

Pjesëtarët e Ushtrisë së Maqedonisë që janë pjesë e forcave shumëkombëshe të NATO-s në Bullgari janë në lartësinë e detyrës, të motivuar, të përkushtuar dhe jashtëzakonisht profesionistë në arritjen e qëllimit të vetëm të përbashkët - të jenë garantues për sigurinë e çdo pëllëmbë të territorit aleat. Ministrja Slavjanka Petrovska tha pas vizitës së togës së ushtrisë që është pjesë e forcave të NATO-s në Bullgari, si pjesë e aktiviteteve të vigjilencës së shtuar të Aleancës, të prezantuara në Samitin e jashtëzakonshëm të NATO-s në Bruksel në mars 2022, pas agresionit rus në Ukrainë. Qëllimi i misionit është të garantojë sigurinë e të gjithë territorit të Aleancës.

Në bazën në Novosellë, ministrja Petrovska falënderoi maqedonasin, por edhe atë bullgar dhe të gjithë pjesëtarët e ushtrive aleate që janë pjesë e grupit shumëkombësh të NATO-s në Bullgari për kontributin e tyre në sigurinë e NATO-s.

“Është nder dhe kënaqësi që sot së bashku me kolegun tim erdhëm këtu për të vizituar ushtarët e këtij grupi, por edhe për t'iu kushtuar vëmendje të veçantë ushtarëve tanë, maqedonas dhe bullgarë. Unë jam veçanërisht i kënaqur me informacionin nga informimi që patëm nga komandanti, nga sukseset që janë vërejtur, nga mënyra se si dy ushtritë në këtë forcë shumëkombëshe funksionojnë së bashku, punojnë së bashku dhe natyrisht mbrojnë interesat e aleancën e NATO-s së bashku”, tha ministrja Petrovska.

Ministri tregoi se të gjitha vendimet politike që janë marrë në kuadër të Aleancës për sigurinë e aleancës së NATO-s, sot po zbatohen nga ushtarët.

“Jam edhe më i kënaqur që të gjitha ato vendime politike që kemi marrë në periudhën e kaluar në kuadër të aleancës së NATO-s dhe si garanci për paqen, sigurinë e çdo pëllëmbë të territorit të vendeve anëtare të Aleancës, ushtarët. këtu janë gati ta zbatojnë atë. Çdo investim dhe investim në to do të thotë investim në të ardhmen tonë dhe në sigurinë tonë, prandaj ata meritojnë mbështetjen tonë”, nënvizoi ministri.

Ministri bullgar i mbrojtjes, Tagarev theksoi se në Novoselo me ministren Petrovska kanë qenë dëshmitarë të zbatimit real të konceptit të rritjes së vigjilencës së NATO-s dhe ndërtimit të grupeve luftarake shumëkombëshe që janë elementë të kapacitetit për parandalim dhe mbrojtje të krahut lindor të NATO-s. .

“Këtu shtatë shtete kontribuojnë me ushtarë, vendi lider është Italia me një kapacitet shumë serioz, por vlerësohet çdo kontribut i aleatit tonë për mbrojtjen e NATO-s dhe territorit tonë, përfshirë edhe personelin ushtarak nga Maqedonia. Jam shumë mirënjohës që kam mundësinë të marr pjesë këtu së bashku me ministren Petrovska. Ju patë ushtarakë nga të dyja palët me uniformë, me flamuj, me respekt për njëri-tjetrin”, tha ministri bullgar.

Ministri Tagarev theksoi se ushtarët nga të dy kontigjentet mbajnë kontakte të përditshme që ndërtojnë bashkëpunimin dhe kapacitetin për të garantuar sigurinë e aleancës së bashku.

Kontigjenti maqedonas në forcat shumëkombëshe në Bullgari është sa një togë. Në këto forca ka mbi 1.000 anëtarë nga aleatët Maqedonia, Bullgaria, Shqipëria, Greqia, Mali i Zi, Turqia dhe Shtetet e Bashkuara, nën drejtimin e Italisë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës