Milloshoski: Kemi dokumentacion se një zyrtar i LSDM-së dhe një ministër i BDI-së janë pajtuar me Gruevskin për ndryshimet në KK

Antonio Milososki / Foto: Pamja e ekranit / YouTube

Një zyrtar i lartë i LSDM-së dhe një ministër i BDI-së para tetë muajsh në Budapest u pajtuan me ish-kryeministrin Nikolla Gruevski se cilat nene të Kodit Penal duhet të ndryshohen për të zvogëluar përgjegjësinë e tij penale, në mënyrë që ai të Është miratuar ndikimi dhe ndihma për amendamentet kushtetuese dhe kemi dokumentacion për gjithçka pretendojmë, tha sot në një konferencë për media në selinë e partisë deputeti dhe anëtar i Komisionit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së, Antonijo Milloshoski. Sipas tij, ndryshimet në KQ kanë qëllim të dyfishtë, e para është amnistimi i zyrtarëve nga pushteti aktual, të cilët, siç tha ai, në vitet e kaluara kanë grabitur shtetin dhe e dyta, për të ndikuar në proceset lidhur me Gruevskin.
Ndryshimet në Kodin Penal, shtoi Milloshoski, janë negociuar nga LSDM, BDI dhe njerëz nga partitë më të vogla politike që duan përçarje në opozitë.

“E theksojmë atë që pretendojmë sepse kemi indicie dhe dokumentacion serioz për negociatat që përfaqësuesit e autoriteteve të BDI-së dhe LSDM-së kanë pasur me ish-kryeministrin në Budapest dhe përmes komunikimit me shkrim këtu në Maqedoni”, tha Milloshoski, i pyetur për të komentuar qëndrimin e Gruevskit. , i cili shkroi se ndryshimet në KP nuk mbulojnë të gjitha krimet për të cilat ai ndiqet penalisht, të cilat i vlerëson si provë se nuk ka negociuar me autoritetet.

Milloshoski thekson se me dashje apo pa dashje lideri i BDI-së Ali Ahmeti në një intervistë të këtyre ditëve ka thënë se VMRO-DPMNE-ja në krye me Hristijan Mickoski as nuk ka negociuar për ndryshime në Kodin Penal dhe as nuk është pajtuar për ndryshimin e Kushtetutës.

Me dëshirë apo pa dëshirë, me këtë eksponenti më i shquar i qeverisë bëri një dallim të qartë mes atyre që tregtojnë amnistinë për të arritur amendamentet kushtetuese dhe mbrojtjen e tyre ligjore dhe VMRO-DPMNE-së e cila dëgjon vullnetin e popullit dhe është kundër amendamenteve kushtetuese. dhe tregtisë me sistemin e drejtësisë për qëllime materiale politike. Me këtë veprim të LSDM-së dhe BDI-së qëllimi i tyre është që të amnistojnë dy ish-kryeministra, e në anën tjetër po ndryshojnë ligjet e drejtësisë që do të krijonin përfitim dhe mbrojtje personale për zyrtarët aktualë të LSDM-së dhe BDI-së. Negociatorët e lartpërmendur për amnisti nuk do të ndalen me kaq. Aktualisht janë duke diskutuar për ligjin e ri për amnisti që do t'i shpëtonte nga burgu njerëzit e afërt me pushtetin, por kanë mosmarrëveshje se cilat akte të përfshihen në ligjin për amnisti në Ministrinë e Drejtësisë dhe qeveria ka qëndrime të ndryshme - tha Milloshoski.

Agjenda e LSDM-së dhe BDI-së, shtoi ai, në periudhën në vijim ka dy synime kryesore politike.

- Njëri synim është të shpëtohen zyrtarët dhe të ketë amnisti për ata që kanë vjedhur dhe keqpërdorur detyrën, dhe i dyti është të përdoret Gruevski për copëtim në VMRO-DPMNE dhe me këtë t'ua lehtësojë mundësisht ndryshimet kushtetuese. Po i themi LSDM-së dhe BDI-së dhe klientëve të tyre të mos e nënvlerësojnë VMRO-DPMNE-në, të mos e nënvlerësojnë popullin. Partia është gjykuar, grupi parlamentar është i bashkuar dhe VMRO-DPMNE në asnjë rrethanë nuk do të votojë për ndryshime kushtetuese nën diktat bullgar dhe këto negociata politike me amnisti në Kodin Penal nuk do t'i shpëtojnë zyrtarët aktualë nga përgjegjësia nëse e konsiderojnë këtë të jetë një lloj paradhënie politike - tha Milloshoski.

Në pyetjen e një gazetari se a janë të sigurt për unitetin e grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së dhe nëse ende ka mundësi që një deputet të ndryshojë mendim, Milloshoski përmendi votimin në Kuvend të 18 gushtit, kur vetëm 70 deputetë votuan për. axhenda për nevojën e ndryshimit të Kushtetutës.

- Opozita është e bashkuar dhe do të mbetet e bashkuar. Nuk ka një mendim të vetëm të ndryshëm sepse grupi parlamentar ndjek qëndrimin e njerëzve që zgjodhën grupin parlamentar për t'i përfaqësuar në Parlament. Grupi parlamentar së bashku me Komitetin Ekzekutiv dhe Presidentin ndajnë të njëjtin qëndrim, i cili është i arsyetuar dhe është në interes të Maqedonisë. Prandaj nuk do të lejojmë që negociatat personale lidhur me gjykatat, lëndët, kodet penale, amnistitë dhe të ngjashme të jenë çmimi i dëmtimit të integritetit kushtetues të Maqedonisë - tha Milloshoski.

I pyetur se si mund të ndikojë gjendja e re me ish-liderin Nikolla Gruevski, Milloshoski u përgjigj se VMRO-DPMNE-ja në të kaluarën i ka mbijetuar turbulencave shumë më të mëdha.

– Kjo sepse ideja dhe parimet e partisë janë më të forta se çdo person, aktual apo ish, që ka pasur një rol të caktuar të lartë në parti. Prandaj vlerësoj se VMRO-DPMNE do të fitojë edhe në këtë, do të quaja, turbulencë të vogël në zgjedhjet e ardhshme me një numër të madh të deputetëve - tha Milloshoski.

I pyetur nëse do t'i kthejnë dënimet GJK nëse e fitojnë pushtetin, Milloshoski u përgjigj se edhe pas ndryshimeve ligjore ka ende mjaft anëtarë të mirë në bazë të të cilave dikush që ka punuar dhe ka vepruar në mënyrë të kundërligjshme mund të ndiqet penalisht për korrupsion.
Lidhur me njoftimin e qeverisë se do të bisedojnë me secilin deputet nga opozita individualisht për t'i bindur që të votojnë për amendamentet kushtetuese, Milloshoski tha se kjo do të ishte sjellje jokushtetuese dhe asnjë deputet i VMRO-DPMNE-së nuk do ta pranonte një qasje të tillë.

Mickoski dhe Gruevski janë që nga dje konflikt verbal, pas Mickoskit për gazetën gjermane FAC deklaroi se  Gruevski është në komunikim të fshehtë me qeverinë e Kovaçevskit dhe po përgatit marrëveshje të pista për të sjellë ndryshime kushtetuese. Gruevski për këtë akuzë mbrëmë kërkoi prova, dhe VMRO-DPMNE njoftoi se e ka.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës