Milenkovski: Mos e përzieni FC Vardarin në rrëmujën tuaj politike, zgjidhja është para jush

Foto: FC Vardar

Milorad Milenkovski në konferencën e sotme për shtyp të Vardari tha se po bisedohet me një investitor të huaj i cili është gati të investojë 18 milionë euro në klubin e futbollit.

Përveç kësaj, përfaqësuesi i grupit të tifozëve "Komiteti" kërkoi të ndalonte lojërat politike rreth klubit. Siç dihet tashmë, Këshilli i Qytetit të Shkupit votuan për ndihmë prej 15 milionë denarë, të cilat duhet të “shtrihen” në llogarinë e FC Vardarit.

- Nuk kemi kohë për të pritur, sepse nuk kemi detyrë, vetëm të mbrojmë klubin futbollistik Vardar. Vardari është klub i popullit dhe kjo nënkupton që institucionet dhe të gjithë mekanizmat shtetërorë duhet të qëndrojnë në mbrojtje të klubit të futbollit. Është transmetuar publikisht seanca e 20 korrikut, ku ka pasur dy pika që kanë të bëjnë me klubin e futbollit dhe hendbollit Vardar. Pika e parë ishte ribalancimi i buxhetit, ku u propozuan ndryshime, gjegjësisht ndihmë për këto dy klube sportive në vlerë prej 12 milionë denarë. Këtu janë bërë amendamente, sepse unë personalisht kam qenë i pranishëm në atë këshill dhe ka qenë alibi për moszbatimin e vullnetit të popullit, të cilin këshilltarët në qytetin e Shkupit e kanë miratuar me aklamacion pa votë kundër.

Pika 5 ishte strikte dhe e qartë, një iniciativë për të ndihmuar klubet sportive, pra ndihmë për FC Vardarin. Ajo iniciativë ishte në vlerë prej 15 milionë denarë dhe u miratua nga të gjithë këshilltarët e pranishëm. Këtu nuk ka pasur ndryshime nga askush, por përgjigjet kanë qenë se problemi ka qenë ribalancimi i buxhetit. Kjo pikë nuk është përfshirë në ribalancimin e buxhetit. Ne po kërkojmë një përgjigje se pse kjo pikë nuk zbatohet.

Tani, kur jemi tashmë në ato 15 milionë denarë, rastësisht ajo shifër përkon me atë që ne pas marrjes së FC Vardarit e kemi futur direkt ose indirekt si vlerë materiale në KF Vardar. Pra, po flasim për 15 milionë denarë, pra kush jemi ne si “Komiti Zapad” apo si tifozë të Vardarit që të përballojmë një shumë të tillë sa është qyteti i Shkupit si institucion që është përgjegjës për të ndihmuar futbollin. klubi Vardar si themelues i tij. Duhet të pyesim autoritetet e Qytetit të Shkupit, administratën dhe Këshillin pse nuk është zbatuar. Këshilli e mori vendimin me aklamacion. Nuk duam vendime vetëm për një “përkëdhelje shpine”.

Milenkovski: Një investitor i huaj është i gatshëm të investojë 18 milionë euro në FC Vardar

Kjo është hera e dytë që merret vendim për ndihmën e FC Vardarit në shumë prej 15 milionë denarë. Dhe ne nuk kemi gjysmë milioni euro në llogarinë tonë, nuk kemi marrë asnjë qindarkë. Pra, bëhet fjalë për disa sherre të tjera, ndoshta politike që nuk kanë lidhje me FC Vardarin. Ne duam t'u tregojmë se si do ta zgjidhin këtë problem, lini mënjanë FC Vardarin nga grindjet tuaja të ndërsjella për çdo problem dhe do të shihni se si do të jetë zgjidhja para jush. Mos e përzieni Vardarin në mashupet tuaja politike - thotë Milenkovski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës