Mickoski: Sonte patëm një montazh klasik policor me qëllim vrasjen

Foto: print screen

“Sonte ka ndodhur një ngjarje e rëndë, e cila sipas të gjitha parametrave është një strukturë klasike policore, qëllimi i së cilës ishte ose vrasja e një qytetari të pafajshëm, një nëne me fëmijë, një pensionist, një i ri ose vrasja ime dhe kjo ishte vrasja ime. duhet të duket si një konflikt ndëretnik, por në fakt nuk është gjë tjetër veçse një luftë për pushtet, ulëse dhe funksione të partive që janë pjesë e Qeverisë”, tha lideri i VMRO-DPMNE-së në një konferencë për media sonte. Hristijan Mickoski, duke u bërë thirrje qytetarëve për qetësi në siç tha ai, këto kohë të vështira.

– Kjo nuk ka të bëjë me intolerancën ndëretnike, por vetëm përsërit luftën për pushtet të zhveshur. Ndër të tjera, prej kohësh kam marrë informacione informale që flasin për eliminimin tim të urdhëruar nga qeveria. Nuk i kushtova rëndësi. Sonte kemi parë së paku dy persona me armë zjarri të cilët kanë qenë të gatshëm ta bëjnë këtë, tha Mickoski.

Ai akuzoi se policia nuk ishte në vendin e kërkuar dhe një grup i vogël prej dhjetë personash të armatosur me armë zjarri u shfaq në mënyrë misterioze.

- Madje ata qëlluan disa të shtëna të cilat për fat të plotë nuk përfunduan në mijëra njerëz që dolën të protestojnë paqësisht kundër kësaj qeverie. Dua t'ju kujtoj se këtë skenar e ka paralajmëruar qeveria, ministri i Jashtëm, Bujar Osmani. Ai paralajmëroi se do të kishte tensione ndëretnike nëse nuk kalon propozimi për asimilimin dhe bullgarizimin e Maqedonisë. Kovaçevski dhe Spasovski vazhdimisht ndërtojnë një kontekst militant të krijimit të tensioneve dhe ndarjeve. Shpallje për bomba molotovi, kurban e të ngjashme. Dhe kjo pasi dështuan, dhe ky ishte skenari i hedhjes së të infiltruarve policorë, që do të shkaktojë incidente dhe për të cilin më vonë do të fajësohet populli paqësor dhe dinjitoz. Sonte arritën në kulmin e monstruozitetit të tyre, ku duhej humbur një jetë njerëzore, një apo më shumë që të qëndronin në pushtet dhe ç'është më e tmerrshme të vazhdohet me vjedhjen, akuzoi Mickoski.

Duke treguar një foto nga ngjarja, ai theksoi se në të shihet një armë dhe “njerëzit që nuk kanë frikë prej tij”.

- Ky është mesazhi i qeverisë. Ju premtoj se nuk do ta harrojmë këtë foto. Ai ishte në shënjestër për humbjen e jetës së pafajshme njerëzore të dikujt. Përkatësia etnike nuk është gjëja më e rëndësishme në këto foto që shohim. Këtu shohim kriminelë, nxitës të pushtetit që bashkë me pushtetin dalin kundër popullit. Dhe mos u përpiqni të thoni se njerëzit i përkasin njërit apo tjetrit opsion politik. Ata kanë një anë, ajo është ana e krimit dhe fakti që kanë lidhje të ngushta me qeverinë për të cilën punojnë, tha Mickoski.

Video e ditës