Mickoski: Nuk na duhet Evropa nëse duhet të asimilohemi

Foto nga MIA

Lideri i opozitës VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, para fillimit të protestës nacionale “Ultimate – Jo faleminderit” në pllajën para Qeverisë tha se nëse është e nevojshme “do të presim kohë më të mira dhe njerëz më të mirë të hyjnë. Bashkimin Evropian me dinjitet”.

“Nëse Evropa nuk është e gatshme të na presë ne, maqedonasit e qytetëruar, në mënyrë të civilizuar dhe dinjitoze aty ku e kemi vendin, pra në Evropë, do të presim ardhjen e njerëzve që kuptojnë se çfarë duam të themi sot”, thotë ai. Mickoski.

Sipas Mickoskit, "propozimi është një ultimatum dhe një diktat bullgar për kërkesat megalomane dhe aspiratat historike ndaj Maqedonisë".

“Sot Maqedonia po zgjohet dhe të gjithë ata që duan t'i japin fund Maqedonisë me nënshkrim për një ose dy ditë nga sot, populli maqedonas nuk do ta harrojë këtë”, thotë Mickoski.

Këtu nuk ka politikë, këtu është vetëm një parti, ajo është Maqedonia, dhe këtu ka njerëz nga të gjitha partitë politike, por edhe ata që janë të pavendosur dhe që ditë e natë i kanë bërë shumë rezistencë. mediat sociale publikisht, por edhe në shoqërinë e bashkëpunëtorëve të tij, shtoi ai.

VIDEO: Protestë para Qeverisë kundër propozimit francez

Video e ditës