Mickoski bëri të ditur propozimin e ministrave nga VMRO-DPMNE në Qeverinë e re

Hristijan Mickoski/ Foto “Sloboden Pechat”, Dragan Mitreski

“Me rastin e zgjedhjes së potencialit kuadro për përbërjen e qeverisë së re, jam udhëhequr nga parimet e ndershmërisë dhe përkushtimit, për të zgjedhur njerëz që do të jenë të suksesshëm. Nuk e kemi luksin të “dështojmë”. Në këta njerëz që propozoj kam shumë shpresë dhe së bashku kemi shumë punë për të bërë që nga dita e parë. Kushtet janë të dëshpëruara dhe duhet që fillimisht të stabilizohet situata e më pas të rregullohet”, tha mandatari Hristijan Mickoski në një konferencë për media pas mbledhjeve partiake.

Komiteti Ekzekutiv propozoi dhe Komiteti Qendror vendosi unanimisht që emrat e mëposhtëm të propozoheshin për zgjidhje personeli në qeverinë e ardhshme:

 • Zëvendëskryeministri dhe ministri i Transportit, Aleksandar Nikoloski
 • Ministri i Mbrojtjes Vllado Misajlovski
 • Ministrja e Financave Gordana Dimitrievska Koçoska
 • Ministri i Punëve të Jashtme dhe Tregtisë Timço Mutsunski
 • Ministri i Vetëqeverisjes Lokale Zlatko Perinski
 • Ministri për Shoqëri Informatike dhe Transformim Digjital Stefan Andonovski
 • Ministri i Sportit Borko Ristovski
 • Ministrja e Energjisë, Minierave dhe Burimeve Minerale Sanja Bozinovska
 • Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave Cvetan Tripunovski
 • Ministri i Kulturës dhe Turizmit Zoran Ljutkov
 • Ministri i Brendshëm Pançe Toshkovski
 • Ministrja e Arsimit Vesna Janevska
 • Ljupço Dimovski do të jetë në krye të departamentit të sistemit politik
 • Me departamentin për marrëdhënie ndërmjet komuniteteve Ivan Stoilkoviq
 • Ministri pa portofol Shaban Saliu

 

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës