Mickoski: Veprimtaria e vëllezërve Kiril dhe Metodi, bazuar në burimin gjuhësor maqedonas, i shpëtoi sllavët nga rilindja

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, në urimin e sotëm me rastin e Ditës së Arsimtarit Gjithsllav, tha se shenjtorët Kirili dhe Metodi me veprën e tyre nuk i kanë borxh vetëm mbarësllavëve, por edhe evropianëve dhe botërorë. kulturës, dhe në këtë mënyrë janë shkruar me shkronja të arta në histori dhe në kujtesën kombëtare të mbarë racës sllave.

Përkushtimi i tyre është një shembull se asnjë qëllim nuk mund të mbetet i paarritshëm nëse bëni shumë përpjekje dhe punoni shumë. Me punën e tyre edukative, përkthimin e shumë librave në sllavishten e vjetër, por mbi të gjitha krijimin e glagolitit si alfabet sllav, ata u bënë pishtari që u ndezi rrugën miliona sllavëve dhe kështu i shpëtoi nga asimilimi që donte herezia tregjuhëshe. për t'u imponuar, theksoi ai Mickoski.

Ai përmendi se neve si gjeneratë na mbetet ta ruajmë veprën e tyre dhe të krenohemi me veprën e tyre, e cila ka jetuar këtu për më shumë se një mijëvjeçar, si dhe pothuajse në gjysmën e Evropës.

Krenaria jonë si maqedonas është shumë më e madhe, saqë themeli i tyre i gjuhës së vjetër sllave si bazë e veprimtarisë së tyre, ishte fjalimi i sllavëve maqedonas nga rrethina e Selanikut. Burimi i gjuhës maqedonase ushqeu etjen e gjithë racës sllave dhe kështu i shpëtoi nga rilindja, shtoi Mickoski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës