Mickoski kërkon qeveri kalimtare pa BDI: Kryeministrin e ardhshëm do ta zgjedhë shumica e deputetëve

Hristijan Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së/Foto: VMRO-DPMNE

“Kjo është një qeveri kalimtare që do të jetë e vlefshme deri në organizimin e zgjedhjeve dhe më pas do të vendosin qytetarët. Është mirë që të jemi pjesë e atij procesi, kështu do të parandalojmë keqpërdorimet e mundshme të procesit zgjedhor dhe parregullsitë, gjë që është e rëndësishme për të pasur një proces zgjedhor të besueshëm dhe që do t'i japë besim VMRO-DPMNE-së dhe qytetarëve se procesi që ndjek edhe presidenciale edhe janë parlamentare në përputhje me ligjet dhe Kushtetutën”, tha kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski gjatë vizitës së tij në Koçanë, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarit për propozimin për qeveri kalimtare, edhe pse janë. rivalë me VMRO-DPMNE dhe SDS.

Mickoski sqaroi se duhet të jetë një qeveri kalimtare pa pjesëmarrjen e BDI-së me të gjitha partitë e tjera politike, gjegjësisht është mirë që opozita e konsoliduar e partive politike shqiptare të jetë pjesë e asaj qeverie, ndërsa ndryshimet kushtetuese vlejnë pasi Maqedonia të bëhet pjesë. të BE-së.

“Kryeministri i ardhshëm nuk do të jetë kryeministër për shkak të marrëveshjes së bërë nga SDS dhe BDI, por do të jetë kryeministër i zgjedhur nga shumica e deputetëve brenda Kuvendit. Ne si VMRO-DPMNE e kemi propozuar dhe presim përgjigje nga SDS-ja”, tha Mickoski.

“Kur bëhet fjalë për ndryshimet kushtetuese, kemi thënë në rregull, le të themi të pranohet vota për ato, por efekti të jetë i vonuar, pra me efekt të vonuar. Praktikisht nuk do të ndryshojnë rrethanat, nuk do të kemi ndryshim të kushtetutës, ato ndryshime nuk do të jenë pjesë e kushtetutës së re deri në momentin kur Maqedonia të bëhet anëtare e BE-së. Në këtë mënyrë ne e mbrojmë identitetin tonë dhe në këtë mënyrë themi se nuk do të ketë lëshime të tjera që mund të dëmtojnë identitetin tonë”, tha Mickoski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës