Mersiha Smailovic, kandidate për kryetare të Bashkimit Demokratik Boshnjak

Mersiha Smailovi, aktiviste për të drejtat e njeriut
Mersiha Smailovi, aktiviste për të drejtat e njeriut / Brifing i mëngjesit

Dhe Bashkimi Demokratik Boshnjak me kandidatin e vet për president për herë të parë në histori. Kandidatja e tyre do të jetë Mersiha Smailovic, avokate dhe aktiviste civile.

Merciha u diplomua në Universitetin e St. Cyril and Methodius në Fakultetin Juridik, dhe aktualisht është duke ndjekur studimet master në të Drejtën Ndërkombëtare në të njëjtin universitet.

Ajo ishte e përfshirë në disa nisma për ndryshimin e ligjeve dhe rregulloreve në vend.

Ajo është alumne e organizatës amerikane “Vital Voices” e cila u themelua nga Hillary Clinton dhe e cila synon edukimin dhe mbështetjen e grave në politikë.

Merciha ka lindur në Shkup, e martuar dhe nënë e dy vajzave.

Ajo është pronare e kompanisë për shërbime financiare dhe juridike “NAHLA CONSULTING”, ku aktualisht punon me kohë të plotë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës