Merkel paralajmëroi Evropën: Kërcënimet e Putinit duhet të merren seriozisht

Ish-kancelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti rus Vladimir Putin / Foto: Free Press Archive

Ish-kancelarja gjermane Angela Merkel ka paralajmëruar se çdo gjë që thotë presidenti rus Vladimir Putin duhet të merret seriozisht.

Në fjalën e saj në hapjen ceremoniale të fondacionit "Helmut Kohl", Merkel theksoi se kjo i referohet shprehimisht edhe kërcënimeve bërthamore të Putinit.

- Merri fjalët seriozisht. Mos i hidhni menjëherë si bllof, por përballuni seriozisht. Nuk është shenjë dobësie, por dëshmi e veprimit të zgjuar politik, theksoi ajo.

"Helmut Kohl do të bënte gjithçka për të ruajtur dhe mbrojtur sovranitetin dhe integritetin e Ukrainës, por ai kurrë nuk do të humbiste nga sytë "të nesërmen", tha ish-kancelarja gjermane.

Me këtë Merkel shprehu indirekt qëndrimin e saj për situatën në Ukrainë.

Pas largimit nga detyra, ajo tha se nuk do të komentonte për çështjet e përditshme politike, kështu që tani po "formon" qëndrimin e saj në përgjigje të mënyrës sesi kancelari Cole do t'i përgjigjej krizës në 2022.

Ajo shtoi se Cole "në të njëjtën kohë do të marrë gjithmonë parasysh atë që duket e paimagjinueshme për momentin, që është mënyra për të rivendosur marrëdhëniet me Rusinë".

Video e ditës