Mehmedoviq: Kërçeviani është testuar për lisë, aktualisht është në izolim

Dr Zlate Mehmedovic
Dr. Zlate Mehmedovic / Foto: MPB

Personi nga Kërçova sot është testuar për lisë majmuni dhe aktualisht është në izolim, ka konfirmuar për MPB-në zëdhënësi i Komisionit për Sëmundje Infektive. Dr Zlate Mehmedovic.

“Pacienti nga Kërçova është kontaktuar sot dhe më pas është testuar nga Qendra e Shëndetit Publik në Manastir. “Për momentin ai është në izolim dhe presim rezultatet e testit deri në orën 20:XNUMX”, shtoi Mehmedovic.

Ky ishte pacienti i parë që dyshohej se kishte lisë majmuni, por që refuzonte të testohej.

Kryetar i Komisionit për Sëmundjet Infektive dr. Aleksandar Petliçkovski në konferencën e fundit për media lidhur me këtë rast ai ka theksuar se nuk ka mundësi ligjore që të detyrohet personi që të testohet, sepse kjo nuk është një sëmundje që pasohet me izolim të detyrueshëm, por ka vetëm rekomandim. Por, siç tha ai, ka mundësi që të kërkohet mbikëqyrje shëndetësore.

Video e ditës