Ekspertët ndërkombëtarë nuk do t'i anulojnë aktgjykimet, por do të bëjnë raportet e tyre, thotë Zaev

Zoran Zaev / Foto: LSDM

“Ekspertët ndërkombëtarë që do të kërkohen nga Komisioni Evropian që të hetojnë rastet gjyqësore, që ishte një nga kërkesat e Alternativës për të hyrë në Qeveri, nuk do t'i anulojnë aktvendimet, por do t'i japin mendimet e tyre institucioneve tona”, tha kryeministri Zoran Zaev. Për pyetjet gazetareske.

Kreu i partisë Afrim Gashi kërkoi nga qeveria që përmes Delegacionit të BE-së t'i dërgojë një kërkesë me shkrim Komisionit Evropian për të dërguar ekspertë për të monitoruar rastet në të cilat sipas Alternativës ka dyshime për vendime gjyqësore dhe ndikime politike, si Monstrum, Alpha, Divo. Naselje, Almir Aliu…

Kështu tha Zaev kjo është rënë dakord sepse besimi në sistemin e drejtësisë është, siç tha ai, "i lëkundur prej kohësh".. Por kjo nuk do të thotë, tha ai, se dikush do të mund të rrëzojë paditë apo të bëjë diçka në kundërshtim me ligjet tona.

Si në rastin e zjarrit në spitalin e Tetovës, kur erdhën ekspertë gjermanë, do të duhet të bëjnë raportet e tyre dhe t'i dorëzojnë në institucionet tona.

- Ekspertët ndërkombëtarë do të hyjnë në çështje dhe do të japin komentin e tyre, natyrisht nëse e pranojnë. Bëhet fjalë për kërkesat e Alternativës, por edhe për disa raste të tjera - për gazetarin Nikolla Mlladenov dhe të tjerët për të cilët ende nuk ka raste. Ekspertët nuk mund të gjykojnë, nuk mund të gjykojnë. Nëse ata pranojnë dhe ne do të bëjmë gjithçka që Komisioni Evropian dhe delegacioni të dërgojë ekspertë, ata do t'i japin analizat dhe komentet e tyre institucioneve të sistemit tonë, shtoi Zaev.

Video e ditës