Mega intervista e Vuqit: Do të hidhem në pishinë me kostum nëse e marrim atë investim!

Aleksandar Vuçiq / Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuqi, tha se mandati i tij i ri presidencial duhet të fillojë deri më 31 maj dhe se është duke e shqyrtuar përbërjen e qeverisë së re, por edhe mandatarin e kryeministrit, tha korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

“Shpresoja të bëja betimin para Kuvendit të ri, por mund të ishte edhe para atij të vjetër, por mandati im duhet të shpallet më 31 maj”, tha Vuçiq për TV Prva.

I pyetur për përbërjen e qeverisë së re dhe kryeministrin e ardhshëm, ai tha se po shqyrton më shumë njerëz.

“Unë po mendoj për tre, katër… Jo në të vërtetë, është shumë më e rëndësishme për mua që këta të jenë njerëz që do të luftojnë për interesat e shtetit dhe jo të udhëhiqen nga interesat e tyre”, tha Vuçiq.

Për shumicën në Kuvendin e Partisë Progresive Serbe (SNS) dhe Partisë Socialiste të Serbisë (SPS), ai tha se “është e sigurt, por se mund të ketë një shumicë më të madhe, që është çështje kohe”.

Në lidhje me formimin e qeverisë së qytetit në Beograd, Vuqi pora tha se “do të shpallë zgjedhje të reja për Beogradin kur të dojë opozita, vetëm duhet të mendojnë mirë, sepse do të humbasin më bindshëm”.

Vuqi tha se Serbia vuan shumë për shkak të mosvendosjes së sanksioneve ndaj Rusisë dhe se jeta do të ishte dhjetë herë më e mirë nëse do ta bënte, por se nuk do, sepse ajo ndjek një politikë të pavarur.

- Të gjithë do të thonë se Vuќi наја shpall vendosjen e sanksioneve. Jo, ne do të luftojmë për aq kohë sa mund të mbajmë politikën tonë dhe ne e ndjekim atë politikë jo sepse kemi diçka për të mos vendosur sanksione. Meqenëse do të dëgjoj ekspertët të thonë se kjo është për shkak të çmimit miliarda dollarësh të gazit, dhe ne po humbim miliarda për këtë, për të mos përmendur investimet më të vogla direkte që vijnë, dhe se shtatë prodhues dhe aktorë amerikanë kanë refuzuar të vijnë dhe bëmë filma sepse nuk kemi vendosur sanksione kundër Rusisë, tha Vuçiq.

Ai përsëriti se Serbia e di se sa të padrejta janë sanksionet dhe se të gjitha këto Serbia i bën për respekt të të drejtave, por gjithashtu tha se populli duhet ta dijë se vendi po humb shumë sepse nuk vendos sanksione ndaj Rusisë.

Unë do të hidhem në pishinë me një kostum nëse e marrim atë investim!

- Lajmet mbërrin në qershor! Janë edhe dy vende të tjera në lojë, dhe nëse kjo ndodh, unë jam gati! “Do të hidhem në pishinë me kostum nëse e marrim atë investim!”, tha presidenti serb duke qeshur, por në asnjë moment nuk zbuloi saktësisht se për çfarë bëhej fjalë, por theksoi se ishte një punë e madhe dhe një investim i madh. , e pabesueshme për Serbinë.

Ai ka shpjeguar se në gjysmën e dytë të qershorit do të dihet vendimi i një prodhuesi të madh botëror të makinave nëse do të investojë në Serbi dhe ka premtuar se me kënaqësi do të hidhet në pishinën e Tashmajdanit nëse vendimi është pozitiv.

“Unë premtoj se do të hidhem në pishinën e Tashmajdan me kostum nëse e marrim atë lajm në qershor. “Ai lajm është shumë i rëndësishëm dhe pas kësaj – unë e kam bërë punën time për Serbinë”, tha Vuçiq. Nëse kjo ndodh, unë si Savic (Dejan, trajner dhe përzgjedhës i kombëtares së vaterpolit), jam më i trashë se ai, do të hidhem në pishinë me kostum, sepse mendoj se do të ishte fitorja më e madhe për Serbinë. , nëse kemi sukses. Dy vende të tjera janë në lojë dhe mendoj se ne jemi më të mirë se ata në gjithçka, përveç një gjëje. "Dhe ju e dini se çfarë është ajo - unë flas për këtë në të gjithë emisionin," tha Vuçiq në emision.

Burimi: MIA

Video e ditës