Mexhiti: Banorët e Kosovës dhe Shqipërisë nuk janë të huaj dhe këtu do të trajtohen me të njëjtat çmime si qytetarët e Maqedonisë

Fatmir Majiti, Ministër i Shëndetësisë/Foto: Free Press

Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Majiti, deklaroi se qytetarët e Kosovës dhe Shqipërisë do të trajtohen këtu me të njëjtat çmime si qytetarët e Maqedonisë.

Qëllimi është që qytetarët e këtyre vendeve të trajtohen në mënyrë të barabartë në shërbimet shëndetësore dhe të paguajnë njësoj si qytetarët e Maqedonisë.

“Qytetarët e Kosovës paguanin dy herë më shumë çmime dhe atë vetëm në shëndetësi publike, jo në shëndetësi private. Ne kemi dhënë urdhër nga Ministria e Shëndetësisë për ta niveluar këtë, sepse realisht të huajt nuk vijnë në Maqedoni, janë nga Kosova, sidomos vijnë për nevoja shëndetësore. Kam marrë masa edhe për qytetarët nga Shqipëria që vijnë dhe vizitojnë spitalet në rajonin e Ohrit”, tha Mejiti.

Mjeku Aleksandar Mitov ka reaguar ndaj deklaratës së ministrit Mejiti në rrjetet sociale.

"Dhëntë Zoti që ne kishim një buxhet kaq të lartë shëndetësor që të mund të trajtonim të gjitha vendet përreth... Por ne nuk e bëjmë."
Edhe Singapori dhe Zvicra nuk trajtojnë qytetarët e vendeve fqinje. Ju duhet vetëm një njohuri sipërfaqësore e buxheteve të spitaleve për të ditur se cila është situata reale.Pra, disa gjëra nuk kanë nevojë as për një analizë për të parë nëse janë reale dhe të mundshme. Duhet vetëm pak vetëdije dhe sens të përbashkët. Por jo vetëm paratë, ikën edhe këto të fundit...”, ka shkruar Mitov në Facebook.

Ministria e Shëndetësisë ka sqaruar deklaratën e Mejitit, duke shtuar se bëhet fjalë për nivelim të çmimeve, por për trajtim privat në shëndetin publik.

Në lidhje me çmimoren për ofrimin e shërbimeve shëndetësore për të huajt, të gjitha klinikat dhe institutet universitare i është dërguar shkresë që të harmonizojnë çmimoret e shërbimeve shëndetësore private për të huaj me ato për shtetasit e Maqedonisë.

“Këto ndryshime nuk kërkonin ndonjë ndryshim në ligj dhe disa nga klinikat dhe institutet tashmë kishin çmime uniforme, pra një listë çmimesh për shërbimet shëndetësore private. Me këtë ndryshim u japim shtetasve të huaj të drejtën e zgjedhjes mes institucioneve publike dhe private, duke promovuar shëndetin publik si një shërbim shëndetësor i disponueshëm dhe efikas në vendin tonë, konkurrues në tregun e punës”, sqaron Ministria.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës