Brusketa mesdhetare: Një rostiçeri e shpejtë për të gjithë familjen

Foto: Unsplash

Brusketat perfekte janë të holla dhe krokante, me erë vaj ulliri, domate dhe barishte aromatike. Pavarësisht se çfarë erëza vendosni t'i vendosni, përbërësi sekret është zgjedhja e një djathi cilësor.

Foto: Unsplash

Një meze e lehtë nëse jeni duke pritur mysafirë dhe nuk keni kohë të mjaftueshme për të përgatitur një meze. Mund t'i shijoni gjatë gjithë vitit, dhe shija e tyre tundon edhe ata që hanë më tepër.

PGRRBRSIT:

– baguette integrale
- 200 g djathë feta
- 500 gr domate sheri
– hudhra e kuqe
- thelbet e hudhres
- vaj ulliri
- rigon
- kripë

P PRGATITJA:

Pritini domatet dhe qepën në copa të vogla dhe djathin në shirita të hollë.

Prisni baguetën pak diagonalisht, për të marrë një formë të bukur brusketa. Së pari vendosni djathë në secilën copë bukë, më pas shtoni domate dhe qepë. Sipas dëshirës spërkateni me rigon dhe kripë.

Piqini bagutet për rreth 10 minuta në 180 gradë në furrë.

Pasi t'i keni nxjerrë, mund t'i lyeni me pak vaj ulliri nëse dëshironi t'u jepni një shije të vërtetë mesdhetare.

Ju bëftë mirë!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës