Mariçiq: Ky është një propozim që duhet t'i jepet një shans

Bojan Mariçiq, zëvendëskryeministër për çështje evropiane
Bojan Mariçiq, zëvendëskryeministër për çështje evropiane / foto: Dragan Mitreski - Free Press
Gjëja më e rëndësishme në këtë propozim është që ai të sigurojë vijat tona të kuqe, të vendosura në Kuvend nga të gjitha partitë politike, tha zëvendëskryeministri përgjegjës për çështje evropiane, Bojan Mariçiq, në një dalje në TV Sitel.
-Konsultat dhe kontaktet intensive janë në vazhdim, me të cilat duam të marrim një vendim në mënyrë të arsyeshme dhe me kokë të ftohtë. Ne kemi një propozim në të cilin gjuha maqedonase është plotësisht e garantuar, pa shtesa, pa fusnota, pa yllza dhe është inkorporuar në vetë kornizën e negociatave, theksoi Mariçiq.
Zëvendëskryeministrja Mariçiq theksoi se LSDM-ja dhe Qeveria gjithmonë janë munduar të punojnë me konsensusin më të madh të mundshëm dhe gjithmonë në interes të qytetarëve, edhe pse vazhdimisht kemi qenë të ngarkuar me probleme të vështira dhe me fqinjët tanë.
- Mund të mbledhim pikë të vogla politike menjëherë nëse i themi jo këtij propozimi sot. Por problemi nuk do të largohet dhe do të duhet të kërkojmë sërish zgjidhje për të hyrë në BE me dinjitet si maqedonas me gjuhën maqedonase, shtoi Mariçiq.
Zëvendëskryeministrja Mariçiq tha se edhe Bullgaria ka ndryshime serioze në qëndrime dhe se qëndrimi kornizë që para tre vitesh u miratua nga Parlamenti në krahasim me atë që është sot është krejtësisht i ndryshëm.
- Do të thotë se lufta jonë dha rezultat dhe dha rezultat. Tani për ne është e rëndësishme që ky propozim të fitojë legjitimitet në mënyrë që ne ta zbatojmë atë. Ky mund të mos jetë shansi i fundit, por do të jetë një mundësi e humbur nëse themi jo përfundimisht. Pika e fundit është nëse vendosim të themi jo, do të na duhet të shpjegojmë se cilat janë hapat e ardhshëm. Mendoj se duhet t'i japim një mundësi këtij momenti, theksoi Mariçiq.
Video e ditës