Mariçiq dhe Osmani: Të gjitha komentet e VMRO-DPMNE-së tashmë janë inkorporuar në propozim

Bujar Osmani dhe Bojan Mariçiq
Bujar Osmani dhe Bojan Maricic në një konferencë me redaktorët / 4 korrik 2022 / Foto: Facebook, Bojan Maricic

Zëvendëskryeministri i ngarkuar për çështjet evropiane Bojan Maricic dhe ministrit të Jashtëm Bujar Osmani Në daljen e mbrëmshme në Televizionin Kombëtar, ata theksuan se të katër komentet e VMRO-DPMNE-së tashmë janë inkorporuar në propozim.

Ministri Osmani theksoi se është mirë që filluam ta racionalizojmë debatin dhe të flasim për vërejtje konkrete.

“Deri para disa ditësh njerëzit flisnin me emocion, që ndoshta është legjitime dhe nuk duhet të kritikojmë”. Unë i kam parë këto katër vërejtje dhe mund të them se nëse vërtet janë këto vërejtje, ai propozim duhet pranuar sepse të gjitha ato vërejtje janë të inkorporuara në atë propozim. Korniza e negociatave me një gjuhë maqedonase fikse, me një gjuhë maqedonase të mbyllur po miratohet pikërisht tani, pasi ne i themi po pakos. Sapo kjo pyetje mbyllet, më e rëndësishmja mbyllet. Në të njëjtën ditë, nëse jemi gati ta organizojmë nga ana logjistike, mund të mbajmë konferencën e parë ndërqeveritare, të lexojmë deklaratën dhe të fillojmë menjëherë shfaqjen. Në këtë mënyrë menjëherë fillon të mobilizohet e gjithë administrata, me ekspertë nga Brukseli të cilët menjëherë fillojnë të bëjnë vlerësime”, tha Osmani.

Video e ditës