Manoleva: Klinikat shtetërore kanë kushte dhe pajisje moderne për trajtimin e pacientëve si Leonidi

Fondi i sigurimeve shëndetësore funksionon në bazë të rregullores për miratimin e trajtimit jashtë vendit, tha sot ministri shtesë i Shëndetësisë. Maya Manoleva, duke iu përgjigjur pyetjes pse Fondi nuk ka miratuar para për rehabilitimin e Leonid Indov jashtë vendit. Ajo shtoi se klinikat shtetërore kanë kushte dhe pajisje moderne për trajtimin e pacientëve të tillë.

- Meqenëse jam specialist i mjekësisë fizike dhe rehabilitimit, e di që në ato rregullore nuk ka bazë për miratimin e trajtimit jashtë vendit për rehabilitim. Kjo është një gjë, dhe e dyta që dua të përmend dhe që askush nuk e përmend, është se Klinika Universitare për Mjekësi Fizike dhe Rehabilitim nga e cila kam ardhur në postin e zëvendësministrit në 4 muajt e fundit është duke punuar me Pajisjet më të fundit dhe moderne për rehabilitimin robotik që u mundësojnë pacientëve të palëvizshëm të rifitojnë procesin e ecjes, tha Manoleva.

Ajo tha për mediat se informacionet e saj thonë se Leonidit nuk i është kërkuar as mendim për mjekim jashtë vendit.

- Sigurisht që një pacient që të përfshihet në një proces rehabilitimi robotik duhet të plotësojë disa kritere që vlerësohen nga paneli i ekspertëve të klinikës. Ajo që di jozyrtarisht është se nga klinika nuk është kërkuar ekspertizë për trajtimin konsullor jashtë vendit, shtoi Manoleva.

Leonid Indov do të shërohet jashtë vendit, ndërsa koston do ta marrë familja e tij me ndihmën e njerëzve humanë, pasi FZOM refuzoi të paguajë për trajtimin, duke shpjeguar se në rastin e tij nuk bëhet fjalë për mjekim jashtë vendit për një sëmundje të. i cili nuk ka trajtim në vend, në vend, por bëhet fjalë për rehabilitim si trajtim spitalor i zgjatur.

Sipas Ligjit për Sigurime Shëndetësore, i siguruari mund të përdorë trajtimin spitalor jashtë vendit me miratimin e Fondit vetëm nëse bëhet fjalë për sëmundje që nuk mund të trajtohet në vend dhe në shtetin ku i siguruari shkon ka mundësia e trajtimit të suksesshëm të asaj sëmundjeje.

Babai i Leonidit për “Sloboden Pechat”: Përgjegjësit e FZOM-it nuk kanë pranuar të mbulojnë 140 mijë euro për trajtimin e djalit tim, sepse ai mund të mjekohej në Maqedoni, por nuk thonë se ku!

Leonid Indov verën e kaluar ka pësuar një aksident të rëndë gjatë pushimeve në Greqi, ku ka lënduar vertebrën e tretë, të katërt dhe të pestë, kështu që merr frymë me respirator dhe nuk mund të lëvizë gjymtyrët.

Ai u transportua me helikopter në Vjenë për kurim, por Fondi vendosi të refuzojë kërkesën për mjekim jashtë vendit.

Babai i Leonidit për “Sloboden Pechat”: Përgjegjësit e FZOM-it nuk kanë pranuar të mbulojnë 140 mijë euro për trajtimin e djalit tim, sepse ai mund të mjekohej në Maqedoni, por nuk thonë se ku!

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës