Fermerët e vegjël do të shesin mish, mjaltë, peshk dhe qumësht pa mbitërheqje

Fermeri në fabrikën e tij të përpunimit të mishit do të jetë në gjendje të prodhojë deri në 2.000 kilogramë produkte të mishit të kuruar në shtatë ditë.

Tregjet dhe objektet lokale të shitjes me pakicë mund të shesin mish dhe qumësht dhe produktet e tyre, vezë, peshk dhe mjaltë, të cilat i kanë marrë drejtpërdrejt nga fermerët e vegjël. Në këtë mënyrë do të rritet edhe oferta me ushqime të prodhuara tradicionalisht.

Disa nga blegtorët dhe njësitë më të vogla bujqësore që prodhojnë ushqime me origjinë shtazore do të mund të lidhen drejtpërdrejt pa ndërmjetës dhe t'i ofrojnë produktet e tyre për vendosje në objektet e tregtisë me pakicë dhe rrjetet e tregut, parashikon Rregullorja e Ministrisë së Bujqësisë. Mishi dhe produktet e mishit që prodhuesit individualë do të shesin në treg duhet të vijnë nga një fermë e regjistruar në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë. Ferma do të ther kafshë vetëm nga prodhimi i saj, ndërsa mishi do t'i shitet konsumatorit përfundimtar në vend dhe për ofertën e saj turistike vendore, njoftoi MRT.

Sipas Rregullores, në një fermë mund të theren në javë 4 gjedhe, 6 viça, 6 derra, 20 derrkuc, 5 dele, 10 qengja, 20 lepuj dhe 5 strucë. Fermeri në objektin e tij për përpunimin e mishit do të mund të prodhojë deri në 2.000 kilogramë produkte të mishit të kuruar për shtatë ditë. Rregullorja parasheh edhe shfrytëzimin e thertoreve të lëvizshme, të cilat duhet të miratohen nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë. Ministria e Bujqësisë jep edhe një grant për bizneset e vogla familjare që do të shesin nga dera e tyre.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës