Ekonomia maqedonase është ndër më atraktive për investime të huaja në kohë krize, pohon Lukarevska

Foto: Facebook

Pothuajse çdo javë jemi dëshmitarë të fillimit të ndërtimit apo vënies në punë të ndonjë investimi të huaj dhe kjo është dëshmi se me politika efikase dhe të përgjegjshme kemi arritur ta stabilizojmë ekonominë maqedonase dhe ta bëjmë edhe më konkurruese edhe në kohë krize”, tha sot ai. Nga Tearca e Tetovës, nënkryetari i LSDM-së, Sanja Lukarevska.

– Vetëm dy ditë më parë u hodh gurthemeli për investimin e ri të kompanisë gjermane “Kiel” me vlerë 9,2 milionë euro, ku do të punësohen rreth 150 persona. Më herët, në të njëjtën zonë zhvillimi teknologjik, filloi ndërtimi i fabrikës për makina elektrike. Fabrika po hapen edhe në qytete të tjera dhe vetëm në dhjetë muajt e parë të vitit në zonat TIR janë punësuar mbi 2.000 qytetarë, gjë që vetëm konfirmon se ekonomia maqedonase është një nga më tërheqëse për investitorët e huaj në kohë krize. tha Lukarevska.

Lukarevska tregoi se me Buxhetin për vitin 2023 do të vazhdojë ndihma për qytetarët dhe ekonominë me qëllim të tejkalimit sa më të shpejtë dhe më të lehtë të të gjitha pasojave të krizës.

-Në Buxhetin e vitit 2023 janë paraparë mjete për rritje të re të pagave dhe pensioneve, por edhe afër 800 milionë euro për investime kapitale, pra për rrugë të reja, ujësjellës, kopshte, shkolla dhe spitale. Ne kemi para dhe për të rritur kufirin e njërës prej masave më të suksesshme, po e rrisim rimbursimin e TVSH-së nga 1.800 në 2.100 denarë, theksoi Lukarevska.

Video e ditës