Maqedonia do të vazhdojë në fazën e dytë kualifikuese për EuroBasket 2025

mekiç
Kombëtarja e Maqedonisë në basketboll do të luajë së bashku me 11 përzgjedhje të tjera/Foto: KFSM

Në kualifikueset, Kombëtarja e Maqedonisë për të moshuarit do të luajë, së bashku me 11 përzgjedhjet e tjera kombëtare.

Eliminimi në kualifikueset për Botërorin 2023 e çoi kombëtaren tonë në raundin e dytë të kualifikimeve për një vend në Kampionatin Evropian që do të zhvillohet në vitin 2025.

Maqedonisë do t'i bashkohen përfaqësueset e: Bullgarisë, Kroacisë, Polonisë, Portugalisë dhe Sllovakisë të eliminuara nga kualifikueset botërore, Austria, Danimarka, Rumania, Zvicra dhe Norvegjia si më e suksesshmja në fazën e parë parakualifikuese dhe Qiproja si bashkë. nikoqire e Kampionatit Evropian në vitin 2025.

Këto 12 skuadra kombëtare do të ndahen në tre grupe dhe vendosjen në kualifikueset për EuroBasket 2025 e siguron Qiproja si bashkëpritëse dhe tre fituesit e grupeve (nëse Qiproja është e para, vendi i dytë vazhdon).. Parakualifikimet do të luhen në tre “dritare” të FIBA-s, pra në gusht dhe nëntor 2022 dhe shkurt 2023.

Bajiq: Maqedonia me një amerikan të ri të natyralizuar do të jetë 30 për qind më e fortë, nëse unë jam problemi kryesor atëherë do ta zgjidhim menjëherë

Gjithashtu, tetë kombëtaret që nuk do të sigurojnë kualifikimin do të kalojnë në raundin e ri të play-off ku do t'u bashkohen të eliminuarat nga faza e parë: Kosova, Irlanda, Luksemburgu dhe Shqipëria.

Ato parakualifikime do të luhen në gusht të vitit 2023 dhe kualifikimin në fazën kryesore të kualifikimeve do ta sigurojnë katër kombëtaret më të mira.

Video e ditës