Luna Park përballë KS “Boris Trajkovski” do ta “përzë” verën, nuk ka hero që ta mbyllë.

Parku argëtues pranë sallës B. Trajkovski / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Parku argëtues do të funksionojë pa probleme, sepse është evidente, ndonëse e pakuptueshme, se aktiviteti i disa institucioneve është reduktuar vetëm në inspektim dhe kontroll dhe më pas askush nuk është ndjerë kompetent për të përfunduar procedurën deri në fund.

Është e qartë se askush në këtë qytet nuk mund ta mbyllë Luna Parkun, i cili prej dhjetë ditësh po punon pandërprerë para KS “Boris Trajkovski”. Pavarësisht se nuk ka leje pune nga asnjë institucion, pavarësisht se në terren kanë dalë inspektorë nga Inspektorati Shtetëror i Tregut, nga IRS dhe nga Komuna e Karposhit, me mbështetjen e policisë, dhe pavarësisht faktit se se u konstatuan një sërë parregullsish, karuselet dhe ato vazhdojnë të kthehen.

Këtë herë autoritetet kanë reaguar shpejt, por pa rezultat, edhe pse fillimisht në terren u duk se po fillonte çmontimi i rekuizitave nga parku i lojërave.

Kryetarja Danela Arsovska, para së gjithash, tregoi se kompania "Disneyland Requisites" nga Çairi po vendos rekuizita në këtë zonë dhe se Qyteti i Shkupit në kuadër të kompetencave të tij ka bërë mbikëqyrje, ka marrë masa dhe ka dënuar personin juridik i cili ka vazhduar të punojë. pavaresisht kesaj. Ajo u bëri thirrje të gjitha institucioneve kompetente që të veprojnë sa më shpejt, sepse është në pikëpyetje siguria e fëmijëve dhe të gjithë vizitorëve të tjerë.

Parku argëtues pranë sallës B. Trajkovski / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Më pas, ministri teknik i Punëve të Brendshme, Pançe Toshkovski, njoftoi se Njësia për krime ekonomike dhe kompjuterike në SVR Shkup, në koordinim me zyrtarët e Departamentit të Shtetit për Punë të Brendshme, Shërbimit të të hyrave të brendshme dhe një inspektor ndërtimor nga Komuna e Karposhit, doli në terren dhe ndërmori masa dhe aktivitete specifike në kuadër të kompetencave dhe kompetencave të saj. Sipas tij, për gjendjen e konstatuar është përgatitur procesverbal, ndërsa për parregullsitë e konstatuara inspektor i autorizuar ndërtimor nga Komuna e Karposhit ka iniciuar procedurë, pas së cilës, siç ka bërë të ditur, është dashur të ndërmerren masa konkrete, gjegjësisht ndalim të punës. Luna Park dhe zhvendosja e rekuizitave.

Komuna e Karposhit, nga ana tjetër, menjëherë u deklarua jokompetente dhe njoftoi se nëse dikush kryen një veprimtari pa pëlqimin e nevojshëm nga institucionet kompetente vendore apo shtetërore dhe pa dokumentacion përkatës teknik, Inspektorati Shtetëror i Tregut do të ndalojë kryerjen e veprimtarisë. .

Tre vite më parë, IDP mbylli Luna Parkun, i cili ndodhej në kryqëzimin mes bulevardit Boris Trajkovski dhe bulevardit Serbia në Kisella Vodë. Siç u raportua në atë kohë, Luna Park kishte një leje të lëshuar siç duhet, por për shkak të ndalimit të funksionimit të parqeve argëtuese gjatë pandemisë së koronavirusit, parku u mbyll. Deri më tani, përkundër reagimeve të furishme në opinion, Inspektorati nuk ka vepruar kështu kur në vitet e kaluara janë vendosur rekuizita argëtuese në KSH “Boris Trajkovski”. Tani as nuk përgjigjen nëse do të marrin diçka dhe kur pas kontrollit kanë bërë.

Nga MPB-ja nuk ka sqarim pse edhe përkundër njoftimit të ministrit Toshkovski, Luna Parku vazhdon të punojë pa ndërprerje dhe nëse MPB-ja ka ndonjë autoritet në këtë rast. Është pothuajse e pakuptueshme që askush nuk po del me ndonjë informacion nëse ata kanë fuqinë për të mbyllur parkun e temave.

Prandaj, pyesim publikisht të gjitha institucionet që kanë bërë inspektimin: A nuk shqetësohet askush për sigurinë e vizitorëve, veçanërisht të fëmijëve, duke qenë se aty ka rekuizita serioze të rrezikshme?

Foto: Free Press/Violeta Kostovska

Kompania “Disneyland Requisites” nga Çairi e ka ngritur parkun argëtues në tokë private, i cili sipas të dhënave publike të Agjencisë së Kadastrës është në pronësi të Kompanisë për ndërtim, tregti dhe shërbime “Investment International” DOOEL nga Shkupi. Fakti që është në pronë private do të thotë se ata nuk kanë nevojë për leje për të operuar, sipas Disneyland Props.

Pas Arsovskës, edhe Toshkovski njoftoi: A do të mbyllet Luna Park në KS “Boris Trajkovski” i instaluar pa leje?

Por në këtë rast nuk bëhet fjalë për ngritjen e një tezge për shitjen e domateve, por për një park argëtimi me rekuizita, ku dikush duhet të garantojë sigurinë e vizitorëve. Kompania pretendonte se kishte certifikata sigurie, por asnjë nga inspektimet që kanë kryer kontrollin e deritanishëm nuk e kanë konfirmuar këtë.

Duket se ky park dëfrimi, siç ka ndodhur në disa nga vitet e mëparshme, do ta kalojë verën për gëzimin e disa qytetarëve që nuk shohin asgjë të keqe të marrin fëmijët e tyre në një festë, kur ai është mbyllur prej vitesh në qytet. I vjetri dhe Luna Parku i ri është ende në përgatitje.

Karuselet do të funksionojnë pa probleme sepse është evidente, edhe pse e pakuptueshme, se kompetenca e disa institucioneve u reduktua në inspektim dhe kontroll dhe më pas askush nuk u ndje kompetent për ta përfunduar procedurën deri në fund.

Karuselet po rrotullohen në pronën private para KS “Boris Trajkovski”, qyteti dhe Komuna e Karposhit nuk janë autorizuar për leje.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës