Lukarevska: Në katër vitet e ardhshme do ta forcojmë ekonominë vendase me investime publike prej 3,5 miliardë euro

Sanja Lukarevska në Koçan/Foto: MPB

Ne do të vazhdojmë të punojmë në forcimin dhe përmirësimin e konkurrencës së kompanive vendore, si në periudhën e kaluar, të cilat i kemi mbështetur nga harruara plotësisht, pa asnjë mbështetje financiare, me 100 milionë euro, tha në një deklaratë për mediat në Koçan, bartësi. e listës për deputetë të LSDM-së në Njësinë e Tretë zgjedhore, Sanja Lukarevska.

- Në mandatin e ardhshëm do të mbështesim kompanitë vendase me 180 milionë euro, mbështetja do të dyfishohet. Së bashku, në partneritet me ta, do të vazhdojmë të forcojmë ekonominë vendase me investime publike prej 3,5 miliardë eurosh. Një pjesë e këtyre fondeve do të investohen në një tranzicion të drejtë energjetik dhe pavarësi energjetike. Do të rrisim me 70 për qind prodhimin vendas të energjisë elektrike. Me këtë shteti do të arrijë pavarësinë energjetike dhe do të plotësojë në mënyrë të pavarur 100 për qind të nevojave të veta për energji elektrike, kryesisht nga gazi dhe burimet e pastra të rinovueshme. Ne i kemi thënë përgjithmonë jo hidrocentraleve të vogla të dëmshme dhe të gjitha teknologjive fosile që ndotin ajrin dhe tokën tonë. E gjithë kjo është vazhdimësi e punës sonë të mëparshme sepse është e rëndësishme për stabilitetin dhe për të ardhmen tonë evropiane, theksoi Lukarevska.

Ai shtoi se krenaria e Njësisë së Tretë është parku me erë afër fshatit Bogoslovec afër Sveti Nikollës, për të cilin janë investuar 61 milionë euro.

- Në 25 vitet e ardhshme do të sigurohet energji e gjelbër për më shumë se 20 mijë familje. Ne duam të krijojmë një partneritet në ndërtimin e një të ardhmeje evropiane dhe i shohim qytetarët dhe kompanitë si partnerët dhe aleatët tanë. Ne do të qëndrojmë së bashku dhe do t'i zgjidhim sfidat që nuk do të jenë as të pakta e as të lehta, sepse agjenda evropiane është kërkuese, kërkon angazhimin e të gjithëve, por është mënyra më e mirë dhe më efikase, përfundoi Lukarevska.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës