Kultivuesit nga Tikveshkoja shpallin protestë, të pakënaqur me çmimet e blerjes

Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI.

Kultivuesit nga Tikveshkoja bëjnë të ditur se këtë fundjavë do të mbajnë protestë paralajmëruese pasi nuk janë të kënaqur me çmimet e blerjes.

Protesta, thonë ata, do të mbahet në hyrje të Negotinës nga ana e autostradës Shkup - Gjevgjeli.

“Protesta do të zgjasë nga ora 10 deri në 15 të shtunën dhe të dielën. Me këtë ne do të shprehim revoltën tonë ndaj çmimeve të pakënaqshme të ofruara nga shumica e bodrumeve të verës para vjeljes së ardhshme. Ne presim që zëri ynë të dëgjohet nga blerësit dhe autoritetet në shtet, të cilët janë ndërmjetës midis kultivuesve dhe kantinave. Shpresojmë që të arrijmë mirëkuptim dhe të korrigjohen çmimet e publikuara fillimisht”, thanë organizatorët e protestës.

Sipas tyre, shumica e kantinave manipuluan sërish duke ofruar më pak para për një kilogram rrush, nëse e bënin pagesën menjëherë pas blerjes.

Video e ditës