Zjarri është lokalizuar në afërsi të Dojranit dhe Bogdancit

Zjarr në Maqedoni, helikopter
Foto: MIA

Zjarri në afërsi të fshatit Furkë dhe digës Paljurtsi, në mes të komunës Dojran dhe Bogdanci, është lokalizuar me forca të përbashkëta dhe të koordinuara, me aksione nga toka dhe nga ajri. Zjarri është i rrethuar dhe digjet vetëm në zona të kontrolluara, tha sonte Qendra e Menaxhimit të Krizave.

Me lokalizimin e zjarrit bëhet rigrupimi i forcave për shuarjen e tij. Disa nga personat në terren do të qëndrojnë në shërbim deri në orët e para të mëngjesit, kur punonjësit e Ndërmarrjes Publike Pyjet Kombëtare (JPNSH) Dega Kozuv Gjevgjeli do të bëjnë vlerësimin e situatës së zjarrit të lokalizuar, pas së cilës do të vendoset se si do të veproni për ta shuar atë, thonë QKM.

Për shuarjen e zjarrit gjatë ditës janë angazhuar një helikopter policor, një helikopter i ushtrisë dhe aeroplani “air tractor” nga Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim, së bashku me zjarrfikësit dhe punëtorët e fermave pyjore dhe ndërmarrjeve komunale nga Gjevgjelia, Dojrani, Kavadari, Vallandova. dhe Strumicë, dhe ka ndihmuar edhe një pjesë e popullatës lokale.

Video e ditës