Loga ka nënshkruar Udhëzimet për shënimin e përkatësisë etnike në regjistra

zyra e gjendjes civile për mbajtjen e librave amzë (4)
Shtypi i lirë. / Dragan Mitreski

Ministri i Drejtësisë Krenar Loga ka nënshkruar Udhëzimin për ndryshimin dhe plotësimin e Udhëzimit për mënyrën e mbajtjes, mbrojtjes dhe mbajtjes së librave dhe regjistrave; lëshimin e deklaratave, vërtetimeve, transkripteve dhe kopjeve në bazë të regjistrave; kryerja e një procedure dhe hartimi i procesverbalit për një fëmijë të gjetur; restaurimi i regjistrave të shkatërruar, të dëmtuar ose të munguar, si dhe për formularët e regjistrave, regjistrat, ekstraktet dhe certifikatat e lëshuara në bazë të regjistrave, ku do të ketë rubrikën për përkatësinë etnike.

Siç njoftoi sot Ministria e Drejtësisë, ky udhëzim do të hyjë në fuqi tetë ditë pas botimit në Fletoren Zyrtare për certifikatat e lindjes, ndërsa për certifikatat e tjera për shkak të implikimeve financiare, Udhëzimi do të fillojë të zbatohet nga 1 janari 2024.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës