Sinjali nga celulari i Matthew Parish ndodhet, trupi është diku në Sava

Trupi i Matthew Parish nuk u gjet / Foto: Screenshot

Sinjali nga celulari i djalit Matej Parish (27) i cili u zhduk në Beograd 11 ditë më parë, në natën e ndërrimit të viteve, për herë të fundit u kap pranë ishullit të Luftës së Madhe, në grykën e Savës në Danub.

Telefoni besohet të ketë qenë në xhepin e Matejit kur ai hyri në ujë në Sava të akullt pranë Beogradit. dhe sinjali i fundit kapet rreth një milje e gjysmë në drejtim të rrymës, ku me siguri është trupi i tij.

Por kërkimi i trupit është i vështirë sepse uji në atë vend nuk është i thellë, por rrymat e lumit janë shumë të forta,

Një burim nga hetimi për mediat serbe tregon se policia ka marrë të dhënat nga të gjitha stacionet bazë në këtë pjesë të Beogradit, pasi Famullia Matej, natën e 30-31 janarit, pa asnjë arsye, ai është larguar nga lokali gotik i natës në Beton Hall dhe është zhdukur pa lënë gjurmë.

-Në bazë të regjistrimeve nga kamerat e vëzhgimit në afërsi të Sallës së Betonit, por edhe gjurmimin e telefonit të tij, me saktësi të madhe mund të përcaktohet drejtimi i lëvizjes që nga momenti i largimit nga gotiku, rreth orës 1.40. Më pas ai vrapoi përgjatë rrugës Karagjorgjeva përgjatë lumit deri te restoranti “Savanova” afër Beogradit mbi ujë dhe këtu në një video shihet se si zbret në Sava, por nuk shihet momenti kur ka hyrë në ujë, thotë burimi.

Sipas tij, stacionet bazë e kanë regjistruar sinjalin nga telefoni i tij në atë vend dhe më pas sinjali është vendosur në drejtim të rrymës në ishullin e Luftës së Madhe, ku ka humbur.

“Supozohet se Matej e kishte telefonin në xhep gjatë gjithë kohës kur Sava e mbante dhe se diku në ishull, në grykën e Savës në Danub, trupi i tij kishte mbetur në ujë”, tha burimi.

Sipas tij, policia e lumenjve dhe zhytësit e kontrolluan Savën nga Beogradi deri në grykë, por pa sukses.

 

Video e ditës