Liz Tras: Ne po trajnojmë ushtrinë boshnjake për t'u mbrojtur nga ndikimi rus

Liz Trace - Fotografi EPA, Neil Hall
Liz Trace - Fotografi EPA, Neil Hall

Ministri i Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar, Liz Tras deklaroi se vendi i saj mbështet Bosnjën dhe Hercegovinën në formën e trajnimit të forcave të armatosura për t'u mbrojtur nga ndikimi rus dhe për sigurinë e vet. Sekretari i Jashtëm britanik tha në një adresë video në Twitter se një investim i sinqertë dhe i sigurt në BiH "do të sigurojë një alternativë të fortë".

"Ne po ndihmojmë për të trajnuar forcat e tyre të armatosura për të mbrojtur sigurinë e tyre," tha Tras. Ajo theksoi se nuk duhet lejuar që Ballkani Perëndimor të kthehet në të kaluarën.

Gjatë vizitës së saj në Republikën Çeke, shtoi ajo, u ra dakord që vendi të rritë furnizimet me armë dhe sanksionet për të ndihmuar Ukrainën.

“Historia na mëson se dorëzimi nuk është zgjidhje për agresionin. “Ne duhet ta kundërshtojmë agresionin me veprim dhe forcë, dhe kjo është arsyeja pse ne po punojmë me aleatët tanë për të mbështetur Ukrainën dhe për të siguruar që presidenti rus Vladimir Putin të mposhtet atje”.

Video e ditës