Licencat për prodhimin e energjisë elektrike nga dielli po shkojnë si hallva

Në njëzet e pesë muaj janë kyçur 578,26 MW kapacitete të reja energjetike nga burime të rinovueshme, të cilat prodhojnë energji elektrike që është e mjaftueshme për konsumin mesatar të pothuajse 185 mijë amvisërive, tha Komisioni Rregullativ për Energji, Shërbime të Ujit dhe Menaxhimit të Mbetjeve Komunale (RKE). i shpallur.
Në janar, RKE ka lëshuar licenca për prodhimin e energjisë elektrike nga burime të rinovueshme me kapacitet të instaluar prej 27,06 MW.
“Këto shifra konfirmojnë se iniciativa private dhe kapitali i investuar në këtë sektor po rezulton të jetë mjaft efektiv dhe për rrjedhojë realizimi është i shpejtë. Për njëzet e pesë muaj praktikisht do të kemi REK-un e ri mjedisor të Manastirit kur bëhet fjalë për fuqinë e instaluar, vetëm se tani nuk është rrymë nga qymyri, por energji elektrike kryesisht nga dielli, por edhe nga era, uji dhe biomasa”, tha Marko. Bislimoski, kryetar i RKE.
Në vitin 2023 janë dhënë licenca për prodhimin e energjisë elektrike nga burime të rinovueshme me një kapacitet total të instaluar prej gati 399 MW, që paraqet një rritje prej mbi 160% të kapacitetit të instaluar në krahasim me vitin 2022, kur janë dhënë 152,2 MW.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës