Tarracat verore uzurpuan sërish seksionin e kalatës së Penës dhe sheshin e qytetit

tarracat verore - Tetovë

Komuna e Tetovës në fillim të këtij muaji publikoi shpallje publike për vendosjen e tarracave në hapësira publike, të destinuara për objekte hoteliere.

Njëra shpallje i referohet tarracave sezonale, pra verore dhe tjetra reklamë për dhënien me qira të një hapësire publike ku mund të vendosen tarraca gjatë gjithë vitit.

Komuna e Tetovës informoi se janë në përfundim procedurat për dhënien e lejeve për vendosjen e tarracave për disa kafene dhe restorante.

Por fotografia në terren është krejtësisht e ndryshme. Pavarësisht se procedurat nuk kanë përfunduar, disa nga ambientet e hotelierisë buzë lumit Pena dhe në sheshin e qytetit tashmë kanë vendosur tavolina, karrige dhe rekuizita të tjera.

Foto: Shtypi i Lirë

Qytetarët thonë se bëhet fjalë për uzurpim të hapësirave publike, të cilat gjithsesi nuk janë të mjaftueshme në qytet.

“Epo si çdo vit hapësira publike uzurpohet, këto janë tarraca të egra të vendosura, por komuna nuk duhet të japë fare leje për tarraca të tilla verore, sepse në qytet nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme, ajo hapësirë ​​duhet të jetë për qytetarët. jo që dikush të jetë i pasur. Po te kishim ambjent ne rregull, le te jepet me qera, ose le te jepet me qera si hapesire publike, por i gjithe sheshi nuk duhet te jete me tavolina e karrige dhe te kete karroca me bateri per femijet. në shesh nuk është e drejtë”, thotë një banore e tatuazheve.

Në dhjetor të vitit të kaluar, inspektorati i Tetovës u mburr se kishte ndërhyrë për heqjen e disa tarracave verore në qendër të qytetit, të cilave u kishte kaluar afati i qirasë dhe nuk ishin hequr fare në të kaluarën. Restorantet dhe kafenetë do të kenë të drejtën e tarracave verore nëse plotësojnë kushtet, por edhe nëse paguajnë rregullisht dhe nuk uzurpojnë vendet, të cilat janë jashtë lejes së dhënë të tarracës, theksoi inspektorati rreth 4 muaj më parë.

Por tani tokat publike janë uzurpuar sërish dhe askush nuk është në krye. Tarracat verore hiqen vetëm kur nuk përdoren në periudhën e dimrit, kur ngrohet, atëherë veprimet për heqjen e tyre janë të rralla.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës