Dreka e lehtë verore: Receta e Victoria Spencer Stein për patëllxhanë të mbushur
Victoria Spendjarska Steen është nëna e ëmbëlsirave Ljubljana dhe Emona, aktiviste në disa OJQ dhe avokate për një mënyrë jetese të shëndetshme
Pas profilit në Instagram @vegan_viki_ qëndron kjo bukuroshe, e cila do t'ju fitojë që në fillim me ngjyrat e saj dhe menjëherë do të dëshironi të rikrijoni disa nga recetat e saj të shëndetshme.
Receta e supës me domate Victoria Spencer Stein: Dreka do të jetë gati për 20 minuta!
Sot Victoria ndan një recetë për patëllxhanë të mbushur.
“Një ide për një vakt që unë e quaj ‘pastrimi i frigoriferit’. Përfitoni nga stina e specave, patëllxhanëve, kungujve të njomë, patëllxhanëve – sepse tani janë më të shijshmet. “Përpiqem të ha ushqime sa më të freskëta në verë, por kur vërej se perimet kanë filluar të humbasin freskinë e tyre, e nxjerr tiganin dhe menjëherë mendoj diçka”, tha ajo.
Këtë vakt mund ta bëni vetëm në tigan dhe patëllxhanët të mos i pjekni, zgjedhja është e juaja!
Përbërësit e nevojshëm:
- 2 patëllxhanë të vegjël
- 1/2 qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 1/2 kungull i njomë
- 1 piper
- 1 domate
- disa kërpudha
- 3-4 lugë gjelle
- quinoa e zier
përgatitja:
Patëllxhanët i qërojmë dhe i pjekim për 15 minuta në 180 gradë me vaj ulliri. Gjatë kësaj kohe, copëtoni perimet dhe skuqini në një tigan me erëza sipas dëshirës. Patëllxhanët e qëruar mbushen me perime dhe mund të hahen në atë mënyrë ose të shërbehen me tahini dhe salcë limoni. Gëzuar!