Buka prej 250 gramësh “Zito Lux” arriti në 28 denarë!

Foto Arkivi: Free Press

Çmimet e reja të bukës, edhe më të larta, kanë dalë në dyqane që prej ditës së djeshme. Një bukë e vogël prej 250 gramësh në "Zhito Lux" çmimi i së cilës ishte 25 denarë, tani është 28 denarë. Bukën e madhe prej 450 gramësh deri vonë “Zhito Lux” e shiste me këtë çmim – 28 denarë.

Prodhuesit e bukës dhe produkteve të furrës thonë se kostot e tyre, veçanërisht për energjinë elektrike apo gazin, janë të mëdha. Duke marrë parasysh çmimet e larta të energjisë të paralajmëruara për këtë dimër, thonë se buka mund të jetë edhe më e shtrenjtë. Nga ana tjetër, ka ende pasiguri për çmimet e ardhshme në bursë të grurit nga korrja e re.

Në dyqane nuk ka më madhësi “normale” të bukës së grurit nën 45 denarë. Blerësit zgjedhin me nervozizëm bukën që do të përputhet me çmimin e tyre.

Video e ditës