Lena Borislavova nën hetim nga prokuroria e Sofjes

Lena Borislavova / Foto: MPB

Lena Borislavova, shefja e kabinetit të kryeministrit bullgar të dorëhequr Kiril Petkov, është nën hetim, sipas mediave bullgare.

Përkatësisht, një muaj më parë, Prokuroria e qytetit të Sofjes filloi një procedurë parahetimore kundër Borislavova për lidhjen e një marrëveshjeje joprofitabile. Shkak për hetimin ishte marrëveshja e Bankës Bullgare për Zhvillim për shërbime ligjore me zyrën ku Borislavova punonte përpara se të hynte në politikë.

Marrëveshja u lidh nga menaxhmenti i BBR më 1 korrik 2021, dhe nënshkrues ishin Vladimir Georgiev dhe Tsanko Arabadzhiev. Kontrata me zyrën avokatore "Yingov, Guginski, Kyuchukov dhe Velichkov" është për një tarifë mujore prej 13.690 leva pa TVSH.

Sipas kësaj kontrate si person kontaktues përmendet Lena Borislavova, por kontrata është lidhur me zyrën, jo me të. Në atë kohë, Borislavova nuk kishte një pozicion në pushtetin ekzekutiv.

Kontrata e BBR me studion ligjore u ndërpre tre muaj më vonë, kur Lena Borisovlavova vendosi të hynte në politikë me "Vazhdojmë me ndryshime".

“Prokuroria është “vetëkallëzuar”, por jo për borxhet e prapambetura apo dëmtimin e burimit shtetëror, por për shkak të marrëveshjes së lidhur me zyrën, e cila ndihmoi udhëheqjen e re në ditët e para të betejës. Vula e Verdhë GERB dhe DPS kanë marrë pjesë me zell në betejë që nga dita e parë. Në maj 2021, mendova se gënjeshtra më e madhe për mua mund të ishte se unë personalisht marr një pagë nga BBR prej 14.000 BGN në muaj. 12 muaj më vonë, e kuptoj se thjesht më mungonte imagjinata”, ka komentuar Borislavova në profilin e saj në Facebook në fund të qershorit.

Sot, Borislavova e komentoi rastin si një lëvizje frikësuese nga kryeprokurori publik Ivan Geshev, për të cilin tha se ishte drejtpërdrejt i përfshirë në këtë hetim, i cili nga ana e tij ishte objektiv i qeverisë së Petkovit, e cila u përpoq ta zëvendësonte për shkak të një sërë abuzimesh. të zyrës.

– Jam absolutisht i qetë, prokuroria mund të hetojë sa të dojë. Megjithatë, për mua, nga të dhënat që kam, sepse mësoj vetëm nga media, kjo kufizohet më shumë me një lloj veprimi politik. “Unë personalisht jam e gatshme të bashkëpunoj nëse vërtet ka një procedurë parahetimore ndaj meje si autore konkrete”, ka komentuar ajo.

Borislavova deklaroi se ajo nuk ka nënshkruar asnjë kontratë në emër të bankës apo në emër të studios ligjore në lidhje me këtë kontratë.

- Vitin e kaluar pati një rezistencë jashtëzakonisht të ashpër nga menaxhmenti i vjetër i bankës i cili lidhi të gjitha ato marrëveshje kreditore të pafavorshme, ata refuzuan të largoheshin nga banka, ata pabaza kontestuan hyrjet. Në fund rastet u fituan nga menaxhmenti i ri, theksoi shefi i kryeministrisë.

Banka (BBR) aktualisht po ecën mirë, ka një fitim dhe ka 81 kontrata për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, por padyshim që dikujt nuk i pëlqen kjo, shtoi ajo.

Prokuroria ende nuk është deklaruar zyrtarisht për fillimin e kësaj procedure parapenale.

Video e ditës