Lego paditur për xhaketën 'lëkurë': Artisti padit lodrën e veshur si Anthony Porovski i Queer Eye

sy i çmendur
Foto: Printscreen / Instagram

Lego është paditur nga një artist i cili thotë se kompania e lodrave ka riprodhuar një xhaketë lëkure që ai ka projektuar në setin e saj Queer Eye Fab 5 Loft pa pëlqimin.

Në një padi të paraqitur në Gjykatën e Qarkut të Konektikatit muajin e kaluar, Concanon tha se Lego krijoi një "kopje të turpshme" të një xhakete lëkure që ai projektoi posaçërisht dhe ia dhuroi yllit të Queer Eye, Anthony Porovski, i cili e veshi atë në shfaqje. Concanon thotë se Porovski është një adhurues i artit të tij dhe ata u lidhën në mediat sociale, dhe më pas personalisht pasi ai kërkoi të vishte një nga modelet e bluzave të Concannon në sezonin e parë të shfaqjes së rifilluar.

sy i çmendur
Foto: Printscreen / YouTube

Conkannon, i cili që atëherë ka dizajnuar një numër veshjesh për Porovskin, tha në padi se Netflix normalisht do të kërkonte pëlqimin që rrobat të shfaqen në Queer Eye, por ai tha se nuk kishte marrë një formular lëshimi për xhaketën e lëkurës dhe supozoi se ishte një "mbikëqyrje".

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga Urban.ro (@urbanro)

Artisti thotë se ka kontaktuar me Lego pasi ka parë që seti "Lego Queer Eye Fab 5 Loft" ka kopjuar "vendosjen unike, koordinimin dhe rregullimin e elementeve artistike individuale" në xhaketën origjinale. Concanon tha se përmes marketingut të saj, kompania ka bërë të qartë se xhaketa e lodrave është e bazuar në atë realen e dizajnuar prej tij.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga LEGO (@lego)

Conkannon shtoi se kur erdhi për herë të parë në Lego, atij iu ofrua një grup Fab 5 Loft falas, i cili shitet për 99 dollarë, për djalin e tij 6-vjeçar. Kur lodra nuk mbërriti kurrë, ai tha se kontaktoi përsëri Lego dhe iu tha se operatori i mëparshëm kishte bërë një gabim dhe se Lego nuk po i jepte kompletet e tij falas.

Pasi kërkoi këshilla ligjore, Conkannon tha se i shkroi një letër dorëheqje Legos, duke shpresuar se kompania do t'i paguante atij kompensim ose honorare. Concanon thotë se ai përdor paratë e tij të artit për të mbështetur familjen e tij dhe për të menaxhuar diabetin e tij të tipit 1.

Padia pretendon se Lego refuzoi letrën e Concanon, duke pretenduar se Conkannon i dha Netflix një "licencë të nënkuptuar" pasi i dha Porovski një xhaketë duke e ditur se ylli i "Queer Eye" do ta vishte atë në shfaqje, që do të thotë se Netflix mund të lejonte Lego të rikrijonte dizajnin.

Video e ditës