Buka është më e lirë për 3 deri në 4 denarë, shpenzime të reduktuara për qumësht, pate, makarona...

Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Në fletushkat e reja reklamuese publikohen vetëm stoqe të produkteve joalkoolike, alkoolike, higjienike dhe kimike dhe përqindja e uljes, në varësi të markave, varion nga 15 deri në 39 për qind. Vendimi i qeverisë parashikon që çmimet që ulen për shkak të skadimit të afatit nuk do të konsiderohen si shitje promocionale.

Që nga mëngjesi i sotëm, tregtarët kanë kaluar në “ofensivë” të ndryshimit të çmimeve dhe vendosjes së etiketave “çmim i garantuar”. Tashmë ato janë instaluar në disa nga marketet më të mëdha, ndërsa në pjesën tjetër po vijon puna. Sipas informacioneve të “Sloboden Pechat”, një numër i madh i prodhuesve dhe distributorëve gjatë natës i kanë dërguar çmimoret e reja, të cilat më pas janë futur në sisteme, por në shumicën e tregjeve çmimet e rafteve “nuk kanë qenë të garantuara”.

Nga sa u pa, furrtarët ishin të parët që e respektuan vendimin e qeverisë, kështu që çmimi i bukës së bardhë dhe gjysmë të bardhë prej 500 gramësh, të prerë dhe të prerë, e cila deri të martën kushtonte 31 dhe 33 denarë, është ulur për. tre deri në katër denarë dhe tani shitet për 28 dhe 29 denarë.

Disa prej rrjeteve të shitjes me pakicë ulën çmimet e produkteve të bukës, të cilat i pjekin dhe i shesin, për të njëjtën shumë parash, por çmimi i burekut në furrat private nuk u ul dhe nuk pati çmime të reja as për produktet e tjera të shitura.

Në disa markete makaronat italiane të importuara janë ulur për 5 deri në 8 denarë, disa nga patetë më të shitura sllovene tani kanë marrë çmim të garantuar prej 47 denarë, ndërsa më parë kushtojnë 55 denarë, qumështi vendor shitet për 60 denarë. denarë për litër (më parë 68 denarë), ndërsa boshnjaku i importuar për 57 denarë (më parë 72 denarë). Sipas asaj që kemi parë në listat e çmimeve, djathi i lopës është bërë më i lirë për 30 deri në 50 denarë për kilogram, po aq ulje ka pasur edhe te sallami i importuar dhe ai vendor. Çmimet e kosit variojnë nga 65 deri në 105 denarë, qumështi i thartë, varësisht nga prodhuesi, shitet me çmim prej 22 denarë e lart, paketimi me 10 vezë shitet me çmim prej 62 denarë. Disa nga produktet ushqimore u bënë gjithashtu më të lira, por jo dukshëm.

Në fletushkat e reja reklamuese publikohen vetëm stoqe të produkteve joalkoolike, alkoolike, higjienike dhe kimike dhe përqindja e uljes, në varësi të markave, varion nga 15 deri në 39 për qind. Vendimi i qeverisë parashikon që çmimet në tregtinë me pakicë, të cilat janë ulur për shkak të skadimit të afatit të produkteve bujqësore dhe ushqimore, të mos konsiderohen si shitje promocionale.

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, ka publikuar dje listën e produkteve ushqimore, çmimi i të cilave ngrihet më 1 gusht dhe ulet më tej me dhjetë për qind dhe ky vendim do të zgjasë deri më 30 nëntor.

Lista në periudhën e ardhshme pritet të zgjerohet edhe me pijet joalkoolike dhe me reduktimet aktuale ai parashikoi se inflacioni në sektorin ushqimor do të bjerë me 4 deri në 5 për qind deri në fund të vitit. Ai paralajmëroi tregtarët, importuesit dhe shpërndarësit që të respektojnë vendimin e qeverisë, sepse inspektorët e tregut do të nisin menjëherë kontrollet.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës