PLD propozon që pasaportat të jenë të vlefshme deri në datën e skadencës me vulën e Maqedonisë së Veriut

Pasaporta e vjetër dhe e re maqedonase / Foto: “Sloboden pechat”/Dragan Mitreski

Partia Liberal Demokratike për të lehtësuar lëvizjen e qytetarëve jashtë kufijve të shtetit, propozon ndryshimin e Ligjit për dokumentet e udhëtimit.

“Shtesat e propozuara kanë për qëllim përmirësimin e dokumenteve të udhëtimit dhe përcaktimin e rregullave të qarta për qytetarët e vendit, të cilat do të mundësojnë lëvizjen e papenguar të qytetarëve jashtë kufijve dhe kthimin e tyre përsëri me posedim të dokumentit të vlefshëm të udhëtimit, d.m.th. dokument që përmban vulën e Republikës së Maqedonisë së Veriut, me të cilën shteti konfirmon identitetin e personit dhe është i vlefshëm deri në skadimin e afatit të vlefshmërisë së dokumentit të udhëtimit”, sqaron PLD.

Sipas partisë, kjo nismë është motivuar nga nevoja për respektimin e vazhdueshëm të të drejtave të garantuara me Kushtetutë për lirinë e lëvizjes. Ndryshimet propozohen me procedurë urgjente për shkak të rëndësisë së tyre për të drejtat themelore të njeriut dhe nuk sjellin implikime shtesë financiare për buxhetin e qytetarëve dhe as shtetit.

“Për ne të gjithë janë të rëndësishëm dhe besojmë se dokumenti i udhëtimit i cili është i vlefshëm si vërtetim me të cilin shteti garanton identitetin e pronarit të tij mund të jetë i vlefshëm edhe me vulën e Republikës së Maqedonisë së Veriut deri në skadimin e afatit të vlefshmërisë. , dhe më pas të zëvendësohet siç duhet në formën e re. Besojmë se kjo nuk cenon Marrëveshjen e Prespës, e cila çoi në përmbushjen e një qëllimi shtetëror – anëtarësimin në NATO”, shtoi PLD.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës