Lavrov: Politikanët perëndimorë nuk e dinë se çfarë është Rusia

Sergei Lavrov, Ministër i Punëve të Jashtme të Federatës Ruse / Foto: EPA-EFE / YURI KOCHETKOV

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov beson se politikanët perëndimorë, të cilët thonë se është "e nevojshme për të mposhtur Rusinë në fushën e betejës", ndoshta nuk kanë dalë mirë në shkollë dhe nuk e dinë atë.

"Ata thonë se Rusia duhet 'të humbasë', se duhet 'të mposhtin Rusinë', se duhet të bëjnë 'të humbin në fushën e betejës'. "Ata ndoshta nuk dolën mirë në shkollë," u citua të ketë thënë Lavrov nga RIA Novosti.

Ministri i Jashtëm i Rusisë ka shprehur besimin se Perëndimi përfundimisht do të duhet të njohë "realitetin që po krijohet" dhe se politikanët perëndimorë do të nxjerrin përfundime të gabuara nga kuptimi i tyre për të kaluarën.

Video e ditës