Lviv do të bëhet Kryeqyteti Evropian i Rinisë për vitin 2025

Lviv Ukrainë
Lviv, Ukrainë / Foto: Free Press / Kristina Atovska
Qyteti ukrainas Lviv është shpallur Kryeqyteti i Rinisë Evropiane për vitin 2025, në një ceremoni të zhvilluar në Teatrin e Operës dhe Baletit në Tiranë.
Titullin e prezantoi kryebashkiaku Erion Veliaj, duke qenë se Tirana mbajti këtë vit titullin Kryeqytet i Rinisë Evropiane, ku u zhvilluan mbi 1000 aktivitete për të rinjtë.
– Fqinjët janë të rëndësishëm për ne! Fqinjët janë të rëndësishëm për ne kur janë në ndërtesë, qofshin ata që na rrethojnë në shkollë, në punë, por janë më të rëndësishëm nëse janë vendet që na rrethojnë. Teksa përjetojmë një luftë në Evropë, si kjo në Ukrainë, agresion brutal, të gjithë e kuptojmë se nuk duhet t'i marrim fqinjët si të mirëqenë, tha Veliaj gjatë fjalës së tij.
Në konkurrencë të ngushtë me Lviv ishin Izmiri i Turqisë, Fuenlabrada, Spanja dhe Tromso i Norvegjisë.
Kryeqyteti i Rinisë Evropiane është një titull i dhënë nga Forumi Rinor Evropian, i krijuar për të inkurajuar pjesëmarrjen e të rinjve dhe për të forcuar identitetin evropian. Çdo vit, një qytet i ri evropian ka mundësinë të shfaqë idetë, projektet dhe aktivitetet e tij novatore që synojnë ngritjen e zërit të të rinjve dhe prezantimin e një perspektive të re rinore në të gjitha aspektet e jetës së qytetit. Qyteti i Lublinit (Poloni) do të jetë kryeqyteti i të rinjve të Evropës për vitin 2023.
Video e ditës