Kuzeska: LSDM dënon ashpër dhunën dhe tentativën për të krijuar tension përmes shkatërrimit dhe dhunës

Bogdanka Kuzeska, zëdhënëse e LSDM-së / Foto: LSDM

Protesta është një e drejtë kushtetuese dhe demokratike. Por dhuna dhe imazhet që pamë dje, policët e plagosur, banditë me kapuç në pamje të qartë tregoi qëllimin e vërtetë të koalicionit destruktiv antievropian të VMRO-DPMNE-së dhe Majtas. LSDM e dënon ashpër dhunën dhe tentativën që përmes shkatërrimit dhe dhunës të krijohet tension në vend, përçarje dhe përçarje të reja dhe të futet në ngërç mbarë vendi, tha sot zëdhënësja e LSDM-së, Bogdanka Kuzeska.

- Kjo është fytyra e vërtetë dhe qëllimi i vërtetë i koalicionit antievropian të VMRO-DPMNE-së dhe të majtës proruse. Në një periudhë kur konsultime të gjera dhe gjithëpërfshirëse VMRO-DPMNE dhe e majta, në vend të dialogut dhe konstruktivitetit, zgjodhën të organizojnë protesta të dhunshme, të përhapin lajme të rreme dhe të shpikin skenarë të zinj për të trembur opinionin. Është edhe një dëshmi se Mickoski dhe Apasiev, VMRO-DPMNE dhe e majta nuk i mendojnë mirë shtetit, nuk i mendojnë mirë qytetarëve. LSDM së bashku me qytetarët nuk do të lejojë që sjellja e dhunshme e VMRO-DPMNE-së të kërcënojë të ardhmen e shtetit, theksoi Kuzeska.

LSDM u thotë të gjitha forcave destruktive se nuk do të lejojnë të rrezikohet stabiliteti i shtetit.

– Të mos tentojnë të përsërisin ndërhyrjen e 27 prillit. Ne nuk do ta lejojmë këtë. Ne jemi anëtare e NATO-s dhe vazhdojmë në rrugën euroatlantike. Para nesh është një propozim që është në përputhje me vijat tona të kuqe, një propozim që përmban një formulim të pastër në gjuhën maqedonase, i cili garanton se çështjet historike me Bullgarinë nuk do të jenë pjesë e kornizës së negociatave. Pas vitesh pritjeje, më në fund kemi mundësinë e merituar për të filluar negociatat për anëtarësim në BE, VMRO-DPMNE dhe Levica dhe shkatërrimet e tyre nuk do të kërcënojnë të ardhmen evropiane të vendit, theksoi zëdhënësja e partisë në pushtet.

Video e ditës