Kurti: Lejoni vajzat mbi 16 vjeç të mbajnë shami në shkollë

Gratë me hixhab - shamia e mbajtur nga disa gra islame / Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti thotë se në Kosovë nuk duhet të ndalohet shamia dhe elementet tjera fetare në jetën publike të qytetarëve, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Prishtina.

Megjithatë, Kurti beson se pragu për lejimin e mbajtjes së shamisë në shkolla duhet të jetë 16 vjet.

“Qëndrimi im është që të mos ndalohet shamia dhe elementet e tjera fetare në jetën publike të qytetarëve, por duhet të kemi liri në këtë aspekt. Mirëpo, edhe më herët kam thënë se pragu duhet të jetë mosha 16 vjeçare dhe atë moshë e shohim si prag për shumë gjëra të tjera”, tha Kurti në një fjalim para gazetarëve pas vizitës së sotme në Doganën e Kosovës.

Kryeministri i Kosovës beson se mosha në të cilën njerëzit do të fitojnë të drejtën e votës duhet të jetë 16 vjeç.

“Duke qenë se mund të merrni një kartë identiteti në moshën 16 vjeç, nëse sistemi ju lejon të martoheni në moshën 16 vjeç, duke qenë se mosha mesatare është 35 vjeç dhe dy të tretat e popullsisë janë nën 35 vjeç, mendoj se nuk do të ishte keq në të ardhmen dhe mosha për të drejtën e votës duhet të jetë 16”, tha Kurti.

Në opinionin kosovar po vazhdon debati nëse vajzat dhe djemtë duhet të mbajnë shami në shkollë dhe në rrjetet sociale ka nisur një fushatë e madhe me kërkesën për shfuqizimin e vendimit administrativ që është në fuqi dhe që e ndalon atë.

Video e ditës