Qytetarët e Kumanovës përmes një ankete deklarohen “pro” apo “kundër” transportit falas të qytetit në kushtet e krizës energjetike.

Foto: Arkivi/ilustrim

Qytetarët e Kumanovës kanë mundësinë që përmes anketës të deklarohen nëse janë të interesuar për vendosjen e transportit publik falas në periudhën e krizës energjetike.

Anketa u bë e ditur nga kryetari i komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, i cili informoi se janë duke u zhvilluar diskutime dhe koordinim intensiv me botën, me kompanitë që ofrojnë transport publik urban në qytet, për mundësinë e vendosjes së transportit publik plotësisht falas në qytet. të gjithë qytetarët e të 26 qyteteve.linja.

Një shërbim i tillë do të subvencionohej nga buxheti komunal për vitin 2023, tha Dimitrievski.

Qytetarët kanë mendime të ndryshme, disa mendojnë se mundësia është e mirë dhe kursen buxhetet familjare, herë të tjera thonë se asgjë nuk është falas dhe se qytetarët e paguajnë vetë faturën.

Dimitrievski paralajmëron se do të dalë me propozim-zgjidhje konkrete që duhet të miratohet nga Këshilli me rastin e votimit të programit dhe buxhetit vjetor.

Video e ditës