Këndi i kuzhinës së Ana Krstanoskës: Sallatë kremoze me susam të thekur
Anna Krstanoska është një grua e re dhe kreative, e cila qëndron pas një prej profileve më të bukura në Instagram për ushqimin në vendin tonë - "Ana Kitchen Corner" (ana_kitchen_corner).
Gatimi është pasioni dhe hobi i saj i vërtetë, të cilit i qaset me shumë dashuri dhe përkushtim.
– Gatimin e shoh si hobin tim, të cilin sa herë kam mundësi e plotësoj me shumë dashuri dhe vëmendje. Jam e lumtur kur përgatis diçka të shijshme për familjen dhe miqtë e mi dhe pikërisht kjo më mbush shpirtin me energji pozitive – thotë ajo.
Sot ju prezantojmë recetën e saj për sallatën kremoze me susam të thekur.
– Më pëlqen susami i thekur, sidomos në këtë kombinim. Kjo sallatë është e shpejtë dhe freskuese për çdo periudhë të vitit - thotë Krstanoska.
Përbërësit e nevojshëm:
- 500 g gjizë
- 100 g susam
- 3-4 lugë krem (mund të jetë edhe më shumë nëse dëshironi)
- kastravec i prerë në kubikë të vegjël
- 2-3 thelpinj hudhër të shtypur ose mund të përdorni si zëvendësues lyerjen e hudhrës
- Erëza për shije
përgatitja:
Susami vendoset në një tigan dhe piqet duke e trazuar që të mos digjet d.m.th. për të marrë një ngjyrë të artë.
Gjiza bëhet pure me pirun. Shtoni susamin dhe përbërësit e tjerë dhe përziejini mirë.
Kur të jetë gati e vendosim sallatën në frigorifer të ftohet.
Kjo sallatë është e mrekullueshme si meze dhe shkon me çdo kombinim. K. S.