Qentë që u kapën për kafshim tani po ofrohen për birësim

Foto: PE "Laika"

Qentë që janë raportuar se kanë sulmuar ose kalimtarët janë kafshuar dhe të cilët u kapën nga ekipet e ekspertëve të JP “Laika”, pasi iu dorëzua testi i socializimit tani ofrohet për adoptim.

- Në kuadër të praktikave ditore, ekipet e kurthit kapin çdo ditë persona të rinj për trajtim human në strehimoren e NP “Laika”. Ndër kallëzimet që veprohet, ka edhe ato pas kafshimit të qytetarëve. Pasi këto raporte janë kapur deri më tani 25 qen të pastrehë, të cilët pas operacionit të kapjes janë përkujdesur në spitalin e NP “Lajka”, kanë kaluar të gjitha procedurat veterinare, i janë nënshtruar trajtimit human dhe po testohen për socializim – njofton kjo kompani publike.

 

Sipas tyre, deri më tani, gjysma e këtyre qenve tashmë janë strehuar me sukses dhe, siç thonë ata, jetojnë të lumtur në familje., që sipas tyre thotë mjaftueshëm se ata kanë të drejtë për birësim dhe mund të jenë kafshë shtëpiake të shkëlqyera.

- Rruga është një vend mizor për të jetuar qentë e pastrehë, pasi në kërkim të një shtëpie të ngrohtë, ushqimi dhe dashurie, këto kafshë shpesh janë viktima të sjelljeve të pamëshirshme dhe ngacmimeve nga qytetarët, të cilët i bëjnë ata agresivë, të frikësuar dhe të prirur për sulm. Ata aktualisht ndodhen në strehimoren e JP “Lajka”. 12 qen për kafshim, të cilët nuk mund të kthehen në një vend dhe ne jemi duke kërkuar në mënyrë aktive shtëpinë e tyre. Disa nga këta qen kanë qenë në strehimore për më shumë se një vit pa asnjë interes për t'u birësuar - njoftojnë nga JP "Lajka" nga ku apelojnë për të gjithë qytetarët që kanë dëshirë të adoptojnë një qen, të bëjnë siç thonë një akt human dhe t'i dhurojnë një shtëpi të ngrohtë njërit prej këtyre miqve me putra, sidomos para fillimit të të ftohtit. ditët e dimrit.

 

Video e ditës