Krushevo po përgatitet për ditëlindjen e Tose Proeskit

facebook

Ditëlindja e Tose Proeski do të shënohet me një program të veçantë në shtëpinë përkujtimore "Todor Proeski" më 25 janar në mesditë.

Krushevo po përgatitet të festojë një ditëlindje tjetër të yllit të madh të muzikës maqedonase dhe ballkanike Tose Proeski. 25 janari shënon 39 vjetorin e lindjes së tij.

Ditëlindja e Tose Proeski do të shënohet me një program të veçantë në shtëpinë përkujtimore "Todor Proeski" më 25 janar në mesditë.

Disa ekspozita arti do të mbahen në shtëpinë përkujtimore dhe programi zyrtar do të paraqesë "Band Unique" dhe Sara Risteska, të shoqëruar nga Gabriela Avramoska. Nxënësit nga shkolla e mesme në Krushevë "Naum Naumovski Borce" dhe nga shkolla fillore "Nikola Karev" do të kenë pikë në kujtesën e Tose.

Tose do të nderohet në vendin e tij të përjetshëm të prehjes në Gumenje. Edhe këtë herë, tifozët do të vizitojnë varrin e tij. Tose humbi jetën në 16 tetor 2007 në një aksident automobilistik afër Nova Gradiska, Kroaci. Këtë vit, gjërat pritet të përparojnë me ndërtimin e vendit të pushimit të përjetshëm të Tose.

Dhe ky 25 janar do të jetë në shenjën e fjalisë së përsëritur: "Tose ka vetëm ditëlindjen".

Video e ditës