Kallëzim penal për drejtorin e “Strezevës” – ka blerë një kamion të vjetër që e ka paguar si të ri.

Foto: Shar Outdoors

Drejtori i Ndërmarrjes Publike të Strezhevës Metodija Gramatikovski ka marrë kallëzim penal për shkak se ka blerë një kamion të vjetër dhe e ka paguar sikur të ishte i ri.

Siç informojnë nga MPB, Gramatikovski, duke ditur se personi juridik gjatë vitit 2018 kishte blerë borëpastruese - ratrak, ka kryer procedurë për blerjen publike të një ratraku për nevojat e PK "Strezhevo" Manastir me saktësi të përcaktuar teknike. karakteristikat e ratrakut të kërkuar si ai në pronësi të personit juridik nga Manastiri dhe se nuk është më i vjetër se viti 1995, në të cilin shpallje është përzgjedhur subjekti juridik në fjalë nga Manastiri si ofertues më i favorshëm ekonomik, ndërsa LJ.M.P. në shpalljen konkrete ka paraqitur një ofertë me të dhëna të rreme se ratraku që ajo ofronte ishte i prodhuar në vitin 1995, megjithëse e dinte dhe ishte në dijeni se ratraku që kishte në pronësi ishte i prodhuar në vitin 1993, pas së cilës ishte lidhur kontrata me personin juridik të përmendur. në vlerë prej 1.875.967 denarë pa TVSH, ndonëse ratraku është blerë nga jashtë për 414.492 denarë, përkatësisht është blerë nga JP “Strezhevo” Manastir për 4,5 herë më të lartë se çmimi i blerjes dhe për shumën prej 1.875.967 denarë M.G. ka dëmtuar ndërmarrjen publike, dhe LJ.M.P. ajo ka përfituar një përfitim pasuror të kundërligjshëm.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës