Krivichen konfirmoi ndalimin e Nake Georgiev

Nace Georgiev/Foto: Fokus

Këshilli Penal nga Departamenti për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit në Gjykatën Themelore Penale Shkup, e refuzoi ankesën si të pabazuar dhe e konfirmoi vendimin për caktimin e paraburgimit prej 30 ditësh për gjyqtarin suprem Nake Georgiev.

Gjykata ka vepruar sipas ankesës së mbrojtjes së të dyshuarit Georgiev kundër vendimit të gjyqtarit në procedurë paraprake nga 21 maji i këtij viti.

- Sot me kërkesë të mbrojtjes së të dyshuarit është mbajtur seanca publike në të cilën pas deklaratës së mbrojtjes dhe prokurorit lidhur me pretendimet në propozimin për caktimin e masës së paraburgimit është marrë vendim me të cilin ankesa e mbrojtjes. refuzohet si i pabazuar dhe vërtetohet vendimi i gjyqtarit të procedurës paraprake me të cilin i caktohet masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh, për shkak të ekzistimit të bazave të nenit. 165 paragrafi 1 t. 2 dhe 3 të Kodit Penal, thuhet në njoftimin e Gjykatës Themelore Penale Shkup.

Kundër këtij vendimi palët kanë të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit në Shkup.

Gjyqtari i procedurës paraprake në Gjykatën Themelore Penale Shkup, me propozim të Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, më 21 maj i ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh për Georgiev, për të cilin ka pus. -dyshimi i bazuar për veprën penale të “marrjes së shpërblimit” për ndikim të paligjshëm” nga neni. 359 i Kodit Penal.

- Pas dëgjimit të të dyshuarit në prani të avokatit të tij, si dhe vlerësimit të fakteve dhe provave të dorëzuara nga prokurori publik, ka marrë vendim lidhur me propozimin dhe të dyshuarit i caktohet masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh për shkak të ekzistimit të bazat e artit. 165 paragrafi 1 pika 2 dhe 3, gjegjësisht mund të pengojë procedurën penale duke ndikuar te dëshmitarët dhe rrethanat që tregojnë se do ta kryejë apo do ta përsërisë veprën, thuhet në deklaratën e Kriviçenit.

Pas propozimit të Prokurorisë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit, gjyqtari i procedurës paraprake nga Gjykata Themelore Penale e Shkupit sot i ka caktuar masat e sigurimit për Idjet Memetin, i dyshuari i dytë në hetim për marrjen e shpërblimit për kundërligjshmëri. ndikim në të cilin është i përfshirë edhe gjyqtari suprem Nake Georgiev.

Të dyshuarit, sipas vendimit të Gjykatës Penale, ka për obligim që herë pas here të paraqitet në gjykatë, i janë konfiskuar dokumentet e udhëtimit dhe të tjera për dalje nga kufiri shtetëror dhe ka ndalim për dhënien e një të reje.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës