Situata Covid: 679 të sapo infektuar, 291 të shëruar, asnjë vdekje

Foto: Shtypi i Lirë / Dragan Mitreski

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë bën me dije se në 24 orët e fundit:

Janë kryer 1.537 analiza, dhe janë regjistruar 679 raste të reja me COVID-19: Shkup - 273, Manastir - 59, Ohër - 38, Kavadar - 37, Kumanovë - 35, Gostivar - 30, Tetovë - 28, Prilep - 24, Koçani - 17, Strumicë, Berovë, Strugë dhe Veles – nga 13, Gjevgjeli – 12, Shtip – 11, Negotino dhe Radovish – 10, Kërçovë, Resnjë, Dellçevë, Vinicë dhe Kratovë – nga 5, Kriva Pallanka – 4, Vallandova – 3, Sveti Nikole, Dibra dhe Krusheva – nga 2, Probishtip, Bogdanci, Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Demir Kapi – nga 1.

Nga numri total i pozitivëve (679), janë regjistruar 130 riinfeksione.

Janë regjistruar 291 pacientë të shëruar nga: Ohri 79, Manastiri 39, Struga 33, Kavadari 22, Gostivari 19, Prilepi 17, Kërçova 11, Shkupi dhe Velesi 9, Negotina 8, Gjevgjelia dhe Radovishi. - 7, Kumanova dhe Resnja - 6, Tetova - 5, Dibra - 4, Koçani, Shtipi dhe Demir Hisar - nga 2, Vinica, Krusheva, Bogdanci dhe Demir Kapi - nga 1.

Gjatë 24 orëve të fundit nuk është raportuar për një person të vdekur. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë me COVID-19, asnjë person i vdekur nuk është regjistruar nga Termin im.

Janë kryer 1.537 analiza përmes: IJZ-195, CJZ Shkup-78, CJZ Manastir-30, CJZ Prilep-10, CJZ Tetovë-38, CJZ Kumanovë-47, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-1, Laboratori spitalor Kozle-19, Universiteti i Pulmonologjisë me Alergologji-0, GOB 8-0 shtator, Instituti i Mikrobiologjisë-98, Jean Mitrev (Philip II)-13, Avicenna-33, Biotech-62, Sistina-52, laboratori Laor - 18, Sinlab-16, Remedika-10, Fertility-14, Genea-5, Nicob Lab-41, VFW Medical-13, Eli Medica Plus-6, Royal Medica-2, Spectra-MM-17, Rapid Lab-0, Zhan Mitrev Strumica-3, Nova Lab Diagnostics-6, Ramus-12, PZU dhe PZU (test i shpejtë)- gjithsej 698.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.130.248 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 332.667, numri i të shëruarve është 318.890, numri i të vdekurve është 9.398 dhe numri i rasteve aktive është 4.379.

Video e ditës